Maamaksu laekunud alla poole

Paar päeva enne maamaksu laekumise esimest tähtaega on koos vaid pool eeldatavast maamaksu summast.

Maksu- ja tolliameti (MTA) haldurid on väljastanud üle 418 000 maamaksuteate, mille alusel kuulub tasumisele ligi 760 miljonit krooni. Ameti pressiesindaja Annely Ermi ütlusel tuleb kogu aasta maamaksu summast 31. märtsiks tasuda üle 449 miljoni krooni, millest praegu on tasumata umbes 200 miljonit.

Seega on eilse seisuga makse laekunud ligi 250 miljoni krooni ringis. 24. märtsiks oli maamaksu laekunud kõigest 20,3 miljonit krooni, mis näitab, et enamasti selle tasumisega viivitatakse. Erm lisas, et kui maksukohustust tähtaegselt ei täideta, arvestatakse maamaksu puhul nagu iga teise võlasummalt intressi 0,06% päevas.

Suurimate erametsaomanike ringi kuuluv Ando Eelmaa sõnul pole temagi oma ca 700 hektarilise metsamaa eest maksu veel tasunud. „Siis kui maksetähtaeg käes, siis maksan, muud põhjust polegi,“ põhjendas Eelmaa. Ta lisas, et maksab maamaksu ca 100 krooni hektari kohta. Maamaksu tasumise korra muutus Eelmaa hinnangul erilist rolli tema jaoks ei oma. "See on võrreldes muude kohustustega suhteliselt tühine muutus, see mind väga põdema ei võta," lausus Eelmaa.

Laheotsa talu tegevjuht Risto Villers ei osanud esimese hooga öeldagi, kas nendel kõnealune maks on makstud. "Üldiselt me maksame kõik oma arved õigel ajal ära, ju on ära makstud, kui aeg on käes," pakkus Villers. Ta lisas, et maamaks ei ole nii märgatav kulu, mida nad iga päev jälgiks.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad