KPMG: arenevate turgude firmad ostavad lääne ettevõtteid

Arenevate turgude majandused on majandussurutisest üle saamas kiiremini kui juhtivad tööstusriigid, seda kinnitab KPMG viimane piiriüleste ettevõtteostude analüüs, teatas KPMG Baltics.

KPMG värske uuring Emerging Markets International Acquisition Tracker (EMIAT) näitab arenevate turgude ettevõtete suuremat aktiivsust piirülestes tehingutes, samas kui arenenud riikidest alguse saanud tehingud on endiselt languses.

Arenevate riikide ettevõtted tegid juhtivates tööstusriikides (E2D tehingud) 2009. aasta teises pooles 102 tehingut, mis märgatavalt rohkem esimese kuue kuu 78 tehingust. Samas langes vastupidise suunaga tehingute (D2E) arv 216le ning tagasiminek on väldanud juba kaks aastat. E2D tehingute osakaal moodustab D2E tehingutest 47 protsenti, mis on kõrgeima näitaja hetkest, mil EMIATi hakati läbi viima.

"Arenevad turud ning sealsed ostuhuvilised ettevõtted on vabanemas palju kiiremini ja jõulisemalt probleemidest, mis rõhuvad lääne majandusi. EMIAT näitab,  et arenevatelt turgudelt alguse saanud tehingute mahud langesid vaid aasta jooksul, samas kui läänes kestab langus juba kaks aastat," ütles KPMG Balticsi juhatuse esimees Andris Jegers.

Hiina firmad näitavad üles suuremat huvi välismaiste ettevõtete omandamiseks. Näha on ka Lähis-Ida aktiivsuse suurenemist ning see saab veel hoogu juurde, niipea kui sealsed riiklikud investeerimisfondid (SWFid) tegutsema asuvad. Seejuures on Indiast pärit ostjad veel suhteliselt tagasihoidlikud, kuna ootavad krediidiliinide taastumist, sest on alati eelistanud laenuga ostmist. India ostjate elavnemine tähendaks E2D ja D2E tehingute vahelise lõhe veelgi kiiremat vähenemist.

India domineeris E2D tehingutes 2008. aastani, kuid Hiina on nüüd möödunud, tehes 2009. aastal 50 tehingu võrreldes India 25ga.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad