Lasse Lehis: kaalume müügimaksu osas edasikaebamist

Õiguskantsler Indrek Teder teatas, et ei asu müügimaksu menetlema. Maksumaksjate liidu juhi Lasse Lehise sõnul on liidu järgmine käik arvatavasti kaebus Euroopa Komisjonile.

Õiguskantsler teatas, et ei asu müügimaksu küsimust menetlema, sest määruse jõustumisel on maksumaksjal efektiivsem oma õigusi kaitsta individuaalse vaidluse lahendamise käigus kohtumenetluses.

Tallinna linnavalitsus esitas eile linnavolikogule müügimaksu määruse täiendamise eelnõu, mis jätab müügimaksu alt välja e-kaubanduse, füüsilistele isikutele müüdava vee ja elektri ning soojusenergia. 
 
"Osaliselt annab see eelnõu vastuse meie tõstatatud küsimustele, aga mingis osas tekib täiendavat segadust - kasvõi see, et juriidilisele isikule müüdud kaupa ei maksustata. See peaks tähendama, et kui ma kassas ütlen, et palun arve näiteks maksumaksjate liidule, siis peaks kassapidaja kohe hinna ümber arvutama. Iseenesest on tore, et Tallinn üritab maksureegleid selgemaks teha, aga minu arvates kehtiva kohalike maksude seaduse raamides ei ole kuidagi võimalik müügimaksu niimoodi kehtestada, et see normaalselt ja arusaadavalt toimiks. Seega EML arvates saab mõistlik lahendus olla siiski müügimaksu ärakaotamine ja vajadusel võib Tallinnale anda õiguse kehtestada mingeid muid kohalikke makse, mida oleks lihtsam hallata. Arvatavasti meie järgmine käik on kaebus Euroopa Komisjonile, kes hindaks müügimaksu vastavust Euroopa Liidu õigusele," kommenteeris Lehis.

 

 

 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

Uudised

Tööriistad