ÄP Käsiraamatute foorum: tööle tütarettevõttesse

Küsimus: Kui töötaja töötab emaettevõttes ja temaga on kokku lepitud tööleasumine tütarettevõttesse teisele ametikohale, kas siis peab ühes ettevõttes töölepingu lõpetama ja teises uuesti sõlmima või on võimalik ka töölepingu üleminek?

Vastus: Üksnes Teie küsimuse põhjal ei saa anda ammendavatvastust sellest, kas tööleping emaettevõttes tuleks lõpetada või tuleks see tütarettevõtjale üle anda.

Kui emaettevõtjalt läheb tütarettevõtjale üle ka vara, tegevus jne, siis võib tegemist olla ettevõtte üleminekuga, mis toob kaasa töölepingu automaatse ülemineku.

Kui muus osas ei toimu mingit varade ega tegevuste üleminekut emaettevõtjalt tütarettevõtjale ja üksnes konkreetse töötajaga on kokku lepitud tööleasumine teise ettevõttesse, siis sisuliselt tema töösuhe emaettevõtjaga lõpeb ning tütarettevõtjaga tekib uus töösuhe, mille tingimused võivad olla samad varem emaettevõtjaga olnud töölepinguga. Seega on täiesti sobilik vormistadagi ühe lepingu lõpetamine ja teise sõlmimine.

Samas võib ka kolmepoolsel kokkuleppel fikseerida, et suhe emaettevõtjaga on lõppenud ning pooled loevad sõlmituks samadel tingimustel töölepingu töötaja ja tütarettevõtja vahel.

Vastas advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad