ÄP Käsiraamatute foorum: käibemaks: notari ja vandetõlgi teenus teise ELi riiki ja ühendusvälisesse riiki

Küsimus: Vandetõlk kinnitab tõlke õigsust ja originaaldokumendist tehtud ärakirja õigsust (analoogselt notariga). Kui nimetatud teenust osutatakse teisele ELi liikmesriigi maksukohustuslasele ja/või ühendusevälise riigi ettevõtlusega tegelevale isikule, siis kas käibe tekkimise kohaks loetakse teenuse osutaja asukohamaa - antud juhul Eesti - ja maksustatakse 20%?

Vastus: Käibemaksuseaduse § 10 lg 4 p 9 kohaselt ei ole teenuse käibe tekkimise kohaks Eesti, kui teenust osutatakse Eestis oleva asukoha või püsiva tegevuskoha kaudu ELi teises liikmesriigis maksukohustuslasena või piiratud maksukohustuslasena registreeritud isikule või ettevõtlusega tegelevale ühendusevälise riigi isikule.

Maksustamine toimub teenuse saaja asukoha riigis, pöördmaksustamise kaudu. Eestis rakendub 0% käibemaksumäär.

Vastas KPMG Baltics AS

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad