Loe, mis juhtus 12. märtsil Eesti majanduses

Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul. 

19 aastat tagasi
 
12.03.1991. Eesti Pank hakkas elanikelt valuutat ostma ja seda ka neile müüma, senimaani korraldas EP alates 28.06.90 valuutaoksjoneid (esimesed Eesti Panga kehtestatud kursid olid: ost 1 USD = 23,0119 rubla, 1 FIM = 6,201 rubla ja müük 1USD = 24,6227 rubla, 1 FIM = 6,6351 rubla).
 
18 aastat tagasi

 
12.03.1992. Tiit Vähi valitsuses (alustas 30.01.92) asus sotsiaalhooldusministrina ametisse Laur Karu (oli kuni valitsuse volituste lõppemiseni 21.10.92).
 
14 aastat tagasi

 
12.03.1996. Tartu ringkonnakohus karistas Tartu Kommertspanga likvideerimiskomisjoni endist liiget Gunnar Dudkinit kolmeaastase vabadusekaotusega (Tartu linnakohus tunnistas 4.10.95 Dudkini süüdi 238 000 USA dollari riisumises ametiseisundi kuritarvitamise teel ja karistas teda nelja-aastase vabadusekaotusega kaheaastase katseajaga; riigikohus muutis 28.05.96 otsuse põhjendust, kuid jättis jõusse ringkonnakohtu karistuse).
 
13 aastat tagasi
 
12.03.1997. Ingrid Tähismaa (praegu Veidenberg) määrati ajakirja Kroonika uueks peatoimetajaks, enne seda oli ta ajalehes Liivimaa Kuller toimetaja; Kroonika senine peatoimetaja Einar Ellermaa asus tegutsema samas tegevtoimetajana (Tähismaa oli Kroonika eesotsas kuni 5.12.07).
 
7 aastat tagasi

 
12.03.2003. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium avas internetis kodaniku IT-keskkonna, mis jagunes teabeportaaliks ja kodanikuportaaliks.
 
12.03.2003. Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsioon (ESEA) muutus ettevõtlusorganisatsioonist kohalike kapitalistide klubiks – kui varem tegutses ESEA suurettevõtete tippjuhte koondava organisatsioonina, siis nüüd hakkas ESEA koosnema vaid füüsilistest isikutest ehk kohalikest mõjukatest ärimeestest või firmajuhtidest.
 
12.03.2003. Tallinna linnakohus kuulutas välja filmilevitaja OÜ Filmimax pankroti.
 
12.03.2003. Concordia ülikooli rektor Mart Susi ja prorektor Mari-Ann Susi astusid ametist tagasi (Harju maakohus mõistis 30.05.06 Susid süüdi ametiseisundi kuritarvitamises ja karistas Mart Susi viieaastase tingimisi ja Mari-Ann Susi kolmeaastase tingimisi vanglakarsitusega).
 
3 aastat tagasi
 
12.03.2007. AS Kalev ostis ASi Eksklusiiv, mis andis välja naisteajakirja Avenüü ja juuksuritele mõeldud ajakirja Avenüü Professionaal; Eksklusiivi senised omanikud olid Katrin Pomm ning Helena Lõhmus (Avenüü ja Avenüü Professionaal olid nende kümne ajakirja hulgas, mille ilmumise Kalevi tütarfirma AS Kalev Meedia 19.01.09 lõpetas).
 
1 aasta tagasi
 
12.03.2009. Kehras tegutsev meestele üleriideid tootev ASi Year enamusosalus müüdi Soome firmale Portnoi Finland Oy.
 
Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus?, ajakiri Eesti Majanduslugu jm.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

STORA ENSO PACKAGING AS otsib RAAMATUPIDAJAT ja VANEMRAAMATUPIDAJAT

Tammiste Personalibüroo OÜ

13. november 2018

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

Uudised

Tööriistad