ÄP Käsiraamatute foorum: puhkuse nõudeõigusest

Küsimus: Äripäev avaldas 21. jaanuaril artikli  “Kuidas arvestada puhkust”. Selle lõigus: “Puhkuse teenimine” on aksioomina kõlav väide: “Kalendrikuu annab töötajale puhkuse nõudeõiguse juhul, kui töötaja töösuhe selles kuus on kestnud vähemalt 15 kalendripäeva”.Töötan firmas, kus käesoleva aasta algusest osale töötajatele kehtestati uue töölepinguga 24 tunnine töönädal, s.t. 3 tööpäeva nädalas. Ülaltsiteeritud sätte alusel tekiks puhkuse nõudeõigus nendele töötajatele käesoleval aastal ainult märtsikuu eest, kuna kõikidel teistel kuudel tegelike tööpäevade arvuks kujuneb 12-14.Töölepingu seadust ja Selgitusi töölepingu seaduse juurde uurides ma ülaltoodud sätet ei leidnud. Kas selline säte on seaduslik ja millise seadusandliku aktiga see on kehtestatud?

Vastus: Teie töösuhe kestab ju ikka edasi olenemata sellest, et töönädal on lühendatud. Töösuhte algus algab enamasti lepingu sõlmimisega ja lõppeb enamasti lepingu üles ütlemisega. Seega on Teil puhkuse nõudeõigus ikka olemas. Teie viidatud säte tuleneb aga töölepingu seadusest ja on igati seaduslik.

Vastas: advokaadibüroo  Lepik & Luhaäär LAWIN

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad