Autor: Lemmi Kann • 1. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuhaldur hakkab ebaseadusliku kaughasartmängu piirama

Maksu- ja Tolliamet alustab sel nädalal ettekirjutuste saatmist internetiteenuse pakkujatele kohustusega blokeerida ebaseaduslikud kaughasartmängu võimalused.

Maksuhalduri mustas nimekirjas on ligi 200 ebaseaduslikku kaughasartmängu veebilehte.

Amet hoiatab, et ebaseaduslikus kaughasartmängus osalemisel ei ole tagatud hasartmängu mängimisega saavutatud võitude väljamaksmine, veebilehtede blokeerimine võib kaasa tuua mängija virtuaalkontol olevate summade kadumise.

Maksu- ja Tolliameti ettekirjutuse alusel on internetiühenduse pakkuja kohustatud blokeerima juurdepääsu maksuhalduri poolt viidatud domeeninimedele talle kuuluvates nimeserverites.

Eestis väljastatud hasartmängu tegevus- ja korraldusload leiab majandustegevuse registrist. Litsentseeritud hasartmängukorraldajad tasuvad hasartmängumaksu, millest rahastatakse Eesti Kultuurkapitali, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Eesti Punase Risti tegevust ning Siseministeeriumi regionaalsete investeeringutoetuste andmise programmi.

Taust

Alates 1. jaanuarist 2010 jõustusid mitmed hasartmänguseaduse sätted, olulisemad muudatused puudutavad kaughasartmängu korraldamist, mängukohas olevate mänguautomaatide registreerimist ning hasartmängusõltuvusega isikute kaitsega seonduvat.

Samast ajast on võimalik alustada hasartmängude korraldamist kaughasartmängudena. Selleks peab hasartmängukorraldajal olema kaughasartmängu korraldusluba. Kaughasartmängu korraldusloa taotlus tuleb esitada Maksu- ja Tolliametile, täpsemat informatsiooni leiab ameti kodulehelt. Seni on maksuhaldur väljastanud ühe kaughasartmängu korraldusloa.

Juhul, kui hasartmängukorraldajal puudub nõutud luba, on Maksu- ja Tolliametil õigus takistada kaughasartmängu korraldamist. Hasartmänguseadus võimaldab sellisel juhul piirata juurdepääsu ebaseadusliku kaughasartmängu korraldamiseks kasutatavale veebilehele ja sulgeda võitude vahendamiseks kasutatava pangakonto.

Maksuhalduril on õigus piirata ka ebaseadusliku kaughasartmängu korraldamiseks kasutatavat telefoninumbrit, samuti saate või programmi edastamist.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700