Ligi: finantsjuhtimine on jälle moes nagu 1990ndate algul

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul pole vaja riigieelarve tasakaalu jälgida üksnes euro nimel, vaid eelkõige riigi pikaajalise hea käekäigu pärast.

"Mulle endale tundub, et finantsjuhtimine on jälle aktuaalne või moes nagu 90ndate alguses. Toona õpiti küll seda, mis asi raha on ja kust see tuleb. Meie küsisime, kust raha tuleb ja teine pool (Keskerakond - toim) kuidas kulutada," rääkis Ligi tänasel Äripäeva finantsjuhtimise konverentsil.

Ligi märkis, et aastast 2008 on probleem selles, kust raha võtta, kui seda pole ometigi kuskilt võtta. "Järsku avastasime end suures defitsiidis ja maadleme sellega juba kolm aastat. Finantsid on teema, millega oleme maailmakaardil mõneks ajaks jälle suured."

Ligi sõnas, et maailma kontekstis on Eesti siiski suutnud eelarvepoliitikat korras hoida. "Isegi vasakerakonnad pole käitunud ülearu agressiivselt ja see on minu arust kena rahvuslik kokkulepe," lisas ta.

”Investeeringud määratult kõrgemad kui teistel Euroopa riikidel. Meie stiimulpaketid on täiesti Euroopa tasemel, kuid me ei tee kunstlikke asju. Mõnes mõttes on see kinni ka pangantsuses, sest me ei ole pidanud kedagi päästma,” ütles Ligi. Euroopa rahandusministrid on kokku leppinud stiimulpakettide lõpetamises, kuid riigi abi lõppemisel tuleb majanduses paratamatult tagasilöök.

"Muutun alati närviliseks, kui keegi räägib, et teeme kõik euro nimel. Oleme alates 1992. aastast toiminud põhimõtte järgi mitte elada võlgu ja headel aegadel pigem raha koguda," lausus Ligi.

"Investorid minu arvates ootavad seda (euro kasutuselevõttu Eestis – toim)," täpsustas minister.

"Ühel hetkel hakkab Eesti euro grupis sõna võtma ja loomulikult ei kiida ta heaks võlgu elamist," lubas Ligi.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Anne Oja

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

Uudised

Tööriistad