Eesti kukkus konkurentsi edetabelis suure kolinaga

Möödunud aasta langes Eesti positsioon kõigis neljas konkurentsifaktoris: majanduse seisundis 25, äritegevuse efektiivsuses 14, valitsuse töö tõhususes 12 ja infrastruktuuris 2 kohta.

Eestile kuulub praegu maailma riikide edetabelis 35. koht, parim koht oli 19, mille Eesti saavutas 2006. aastal.

"Kui poleks kriisi tulnud, oleks pidanud selle välja mõtlema, sest buumiga läks asi korrast ära," kommenteeris Eesti Konjunktuuriinstituudi juhtivteadur Leev Kuum. Kui majandus tõusis, läks Eestil hästi, kuid kaotati odava riigi eelised. Uusi eeliseid aga ei tekkinud.

"Nagu olümpiamängudel, et sõltu majanduses kõik sportlasest ja ilmast, aga ka treenerist ja tiimist," rääkis Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing. Treeneri ja tiimi osa täidab tema sõnul majanduses valitsus ja riik.

Leev Kuuma sõnul on oodata statistiliste näitajate jätkuvat langust, mida hakkab tasakaalustama ärimeeste optimism tuleviku suhtes. "Statistika ja majandusnäitajate baas halveneb, kuid ettevõtjate hinnang on hoopis teine," ütles ta 2010. aasta konkurentsivõime kohta.

Täna tutvustatud Eesti Konjunktuuriinstituudi üheksas aastaraamat tugineb Lausanne'i Juhtimise Arendamise Instituudi (IMD) rahvusvahelise konkurentsivõime hindamise tulemustele.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann, Anne Oja

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad