Autor: Lemmi Kann • 12. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aivar Sõerd: Enriko Aava on raske kellegi vaenlasena ette kujutada

Maksuhaldur on tõesti kergekäeliselt suhtunud ebaõnnestunud kohtuvaidlustega kaasnenud kohtukuludesse, aga Enriko Aava on raske kellegi vaenlasena ette kujutada, ütles maksuameti endine juht ja eksrahandusminister Aivar Sõerd.

Sõerd ütles Äripäeva päevaküsimusele vastates, et tal on seda teemat raske kommenteerida, sest kuigi ta on ise Maksumaksjate Liidu nõukoja liige, pole ta selles küsimuses liidule nõu andnud.

"Mis Enriko Aava puudutab, siis tegemist on hästi sõbraliku loomuga inimesega, ehk natuke harjumatu on teda ette kujutada kellegi vaenlasena,"  ütles Sõerd.

Selles mõttes on Maksumaksjate Liidul Sõerdi sõnul siiski õigus, et maksuhaldur on kergekäeliselt suhtunud ebaõnnestunud kohtuvaidlustega kaasnenud kohtukuludesse.

"Minul endal pole rohkem maksuhalduriga kokkupuudet olnud, kui üks tolli poolt määratud trahv, mille otsustasin igaks juhuks kohtus vaidlustada, kuna nägin, et trahvi määramisel oli maksuhaldur rikkunud mitut seadusesätet," rääkis Sõerd ja lisas, et tegemist oli üsna totra juhtumiga.

"Kui oleksin teadnud, et Postimees sellest uudise teeb, oleksin pigem jätnud vaidlustamata ja trahvi vaikselt ära maksnud," muheles ta.

Lugu lõppes Sõerdi jaoks sellega, et kohus tühistas 2100 krooni suuruse rahatrahvi seoses aegumisega ja mõistis maksuhaldurilt välja kohtukulud üle 26 tuhande krooni.

Maksumaksjate liit valis eile eelmise aasta maksumaksja vaenlaseks maksu- ja tolliameti juhi Enriko Aava, maksumaksja sõbraks tunnistati õiguskantsler Indrek Teder.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700