Autor: Lemmi Kann • 25. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab teavituskampaania "Maksmata maksud jätavad jälje"

Maksu- ja Tolliamet alustab tänasest infokampaaniaga “Maksmata maksud jätavad jälje”, et tõsta teadlikkust maksuraha kasutamisest.

Sel aastal on maksuhalduri võtnud endale üheks eesmärgiks selgitada, miks maksude maksmine on oluline ja mida iga kodanik läbi nende saab.

Teavituskampaania põhisõnumiks on: "Maksmata maksud jätavad jälje. Sulle meeldivad korras maanteed, tasemel kiirabi, tõhus päästjate ja politsei töö. Meile ka."

2009. aasta teisel poolel läbi viidud uuring, kus muuhulgas käsitleti ka suhtumist maksude tasumisse, näitas, et teadlikkus riigilt saadavate teenuste osas on madal. 26 protsenti uuringus osalenutest kas ei osanud vastata,  11 protsenti vastasid, et ei saa riigilt mitte midagi või et kohustused on täidetud (11%). 

Sama uuring näitas veel, et vabatahtlikku maksude tasumise valmidust aitab suurendada usaldus riigi vastu, maksutulu kasutamise teadlikkuse kasv ning head suhted riigi ja kodaniku vahel.

Maksu- ja Tolliameti peadirektor Enriko Aav ütles, et maksude kogumise aspektist on kõige olulisem, milline on maksumaksja motivatsioon maksude tasumiseks ja seda mõjutab kindlasti ka teadlikkus sellest, kuhu maksuraha kulub.

“Tänasest algava teavitustegevusega soovime me kõiki mõtlema panna, miks me makse tasume ning loodetavasti tõsta arusaamist, et maksude maksmine võimaldab riigil toimida ja  kodanikele sotsiaalseid garantiisid", ütles Aav.

Pealinna trollidel võib näha päästjaid sõnumiga: - "Sõidame väljakutsele trolliga? Nii võib juhtuda, kui jätad maksud maksmata. Sulle meeldivad korras maanteed, tasemel kiirabi, tõhus päästjate ja politsei töö. Meile ka." 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700