ÄP Käsiraamatute foorum: vastuvõtukulu

Küsimus: Firma teeb oma suurklientidele koolitusreisi, arvele on lisatud programm ja osavõtjate nimekiri. Millega on tegu ja milliseid makse tuleb tasuda? Kas see on meie ettevõtlusega seotud kulu? Oleme arve saaja. Müüme haavaplaastreid, vahel korraldatakse meie suuremetele tellijatele koolitusreis Rootsi, kus asub meie peakontor, külastatakse haiglaid ja nn arstipunkte, peetakse loenguid jne.

Vastus: Tegemist võib olla nii kingituse, vastuvõtukulu kui ka ettevõtlusega seotud kuluga täies ulatuses - sõltub sellest, kas koolitus kuulub ettevõtte poolt müüdavate kaupade hinna sisse või mitte.

Maksustamise seisukohast on oluline, kas koolituse korraldamine on ettevõtte lepinguline kohustus suurklientide ees.

Kui sellist kohustust ei ole, siis on tõenäoliselt tegemist äripartnerite vastuvõtukuludega, kui on võimalik arvelt eristada, milliseid kulusid Te kannate. Vastuvõtukuluna on võimalik käsitleda äripartnerite majutamise, toitlustamise, transpordi ning kultuurilise teenindamisega seotud kulud ning selliseid kulusid saab teatud ulatuses teha ka maksuvabalt (500 krooni kuus pluss 2% palgafondist kuus).

Kui kulusid eristada pole võimalik, siis võib lugeda koolituse ka maksustatavaks kingituseks.

Vastas KPMG Baltics AS

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad