ÄP Käsiraamatute foorum: ületunnid

Küsimus: Näide: arst või õde 40tunnise töönädalaga teeb lisaks üks-kaks korda kuus traumavalvet. Lõpetab reedel töö kell 20, alustab trauma valvet laupäeval kell 9 ja lõpetab kell 18. Esmaspäeval alustab tööd kell 8. Kas selline töökorraldus tuleks kõne alla või milline oleks lahendus, kui töötaja soovib ületunde rahas kätte saada, mitte vabas ajas (ületundide kohta on kirjalik kokkulepe)?

Vastus: Töö- ja puhkeaja osas on vajalik vaadelda ettevõtte üldist töö- ja puhkeaja korraldust ning samuti ka seda, kuidas kõnealuse töötajaga on lepingus kokku lepitud.

Seadus eeldab, et ületunnid hüvitatakse vaba aja andmisega, kui ei ole lepitud kokku ületundide hüvitamist rahas. Juhul, kui nimetatud töötajaga ei ole seaduses sätestatud eeldusest teisiti kokku lepitud, siis on vaja leppida vaba ajaga, kui just uut kokkulepet ei sõlmita.

Vastas KPMG Baltics AS

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad