Autor: Rivo Sarapik • 16. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet kärbib kriisi tõttu tolli tööd

Eelarvekärbete ja riigi kehva majandusliku olukorra tõttu lõpetab Maksu- ja Tolliamet lõpetab järgmisel aasta veebruarist tolliteenuse pakkumise Rapla, Viljandi, Põlva ja Jõhvi teeninduskohas ning Hiiumaal. Samuti kaalutakse teenuse jätkamist või lõpetamist Saaremaal.

Ameti teatel on Rapla, VIljandi, Põlva ja Jõhvi teeninduskohtade näol tegemist nelja kõige väiksema koormusega teeninduskohaga, kus vajalik inimressurss tollivormistuse mahtude juures on alla inimaasta.

Rakvere teeninduskohas lõpetatakse üldine tolliteenuse osutamine, kuid vältimatute vormistuste teostamiseks, millel puudub muude võimalike lahendustena alternatiiv, nagu raudtee tollivormistus, laevade vormistus Kunda sadamas jms, jäävad Rakveresse Sillamäe tollipunkti ametnikud.

Samuti lõpetatakse üldine tolliteenuse osutamine Hiiumaal, kus edaspidi  osutatakse tolliteenust teatud toimingute korral - näiteks staatust tõendavate dokumentide kinnitamisel, juhul kui kaup väljub laevaga saarelt jms kohalikus Maksu- ja Tolliameti teeninduskohas.

Lisaks on madal tollivormistuse maht ka Saare teeninduskohas. Maksu-ja Tolliamet on läbirääkimistes saare ettevõtjate esindajatega, et leida sobivaid lahendusi tollivormistuse teostamiseks tulevikus. Otsus Saare teeninduskohas tolliteenuse osutamise jätkamiseks või lõpetamiseks langetatakse hiljemalt jaanuari keskpaigaks.

Amet analüüsis tänavu oma töökorraldust ja selle tulemustest on näha, et ametnike koormus langeb osalt uute tolliinfosüsteemide, teisalt majanduslanguse tõttu.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700