Autor: Lemmi Kann • 10. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajakiri RP: uus aasta toob palju seaduseuuendusi

Detsembrikuine ajakiri Raamatupidamise Praktik heidab enne aastavahetust veel viimase pilgu järgmisel aastal kehtima hakkavatele täiendustele õigusaktides.

Ajakirja RP koostaja Anneli Pärtna märgib, et lõppev aasta on toonud uuendusi raamatupidamise seaduses, millest üks olulisim majandusaasta aruande koondaruande koostamise vajadus. Finantsinspektsiooni järelevalvepoliitika spetsialist Maire Otsus teeb selgeks - kes, miks ja kuidas seda tegema peavad.

Deloitte Audit Eesti ASi auditi projektijuhid Kim Smirnov ja Imre Karulin kirjutavad praeguses majanduslikus olukorras vägagi päevakajalisel teemal - mida peab teadma raamatupidaja, kui ettevõtja on sunnitud majanduslikel põhjustel ettevõtte tegevuse likvideerima.

Assets RMP OÜ finantsjuht Ave Sepik kirjutab arendus- ja uurimisväljaminekute kajastamisest raamatupidamises.

Kirgi tekitanud uus töölepingu seadus tõi kaasa uue puhkusetasu arvestamise põhimõtted, mida tutvustab advokaadibüroo Lepik & Luhaäär advokaat Triinu Hiob.

Uus aasta algab käibemaksseaduse uue redaktsiooniga, kus ühe olulise osana on muudetud teenuse käibe tekkimise reegleid. Sellest, kuidas määrata teenuse käibe tekkimise kohta, kirjutab Rimess Baltic maksunõustaja Tõnis Elling

Käibemaksu seaduse teisi olulisi muudatusi tutvustab RP juba ajakirja järgmistes numbrites.

TÜ õigusteaduskonna magistrant Marliis Elling jätkab siduvate eelotsuste teemat ja puudutab seekord siduva eelotsuse andmise menetluskäiku.

Saneerimisseaduse varjatud võimalusi avab Rimess Baltic'i juhtiv nõustaja Reimo Rand.

Jätkub, nagu ikka, ka raamatupidamise algkursus, mis on jõudnud 4. osani.

Ajakiri toob lugejateni kokkuvõtte sellest, kuidas RP lugejad ajakirjaga rahul on. 

Positiivset tagasisidet, häid soove ja põnevaid ettevpanekuid tuli palju ja nendest jagub ajakirja toimetusele ja kaasautoritele vähemalt terveks tulevaks aastaks!

Ajakirja RP toimetus ja raamatupidaja.ee toimetaja tänavad kõiki oma lugejaid!

Soovime kõigile kaunist lähenevat aastavahetust ja edukaid uusi algusi!

Ajakirja RP saab tellida SIIN.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700