Autor: Lemmi Kann • 23. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Masust  välja  iseenda abiga

“Eduka Naise ABC” annab positiivse laengu ning motiveerib naisi olema tugevad ja terved, et masu tõttu keeruliseks muutunud eluga edukalt toime tulla.

28. novembril korraldavad  MTÜ Ole Terve Selts, MTÜ Emakas.ee, Sparta Spordiklubi ning ajakiri Hers spordiklubis Sparta spetsiaalse päeva naistele, mille eesmärk on motiveerida ja nõustada naisi, kelle positiivsele ellu suhtumisele masu oma jälje jätnud on.

On ju naiste hulgas praegu neid, kes kannatavad tööpuuduse all, on silmitsi töökaotuse ohuga või peres keegi on kaotanud töö, mis kõik paneb lisapinget naise õlule.

„Oht psühholoogiliseks läbipõlemiseks on suur, mis toob kaasa raskustesse sattunud naistele veelgi troostitumat olukorda, kapseldumist ning nende ilmingute tagajärjed võivad viia veel sügavamasse stressiseisundisse. Samas aga eksisteerib töökoha kaotanud naistel psühholoogiline probleem, mille tagajärjeks on madal enesehinnang, lootusetus ja aktiivsuse langus, mis oluliselt raskendab tööturule naasmist ka viimase paranemisel,” nentis MTÜ Emakas.ee Gerly Kedelauk, kelle sõnul näitab elu, et  ainult töönõustamisest siis enam ei piisa.

„Naised on vaja koduseinte vahelt välja saada, anda motivatsiooni tegutsemiseks ning olema seeläbi aktiivsemad!” rääkis MTÜ „Naised Emakakaelavähi Vastu“ liige.

„Tähtsaim sõnum, mida edastatakse motivatsioonisündmuse kaudu - sa saad hakkama, sa ei ole üksi, küsi nõu, mobiliseeri sisemine jõud ning ole julgem!“ ütles Riina Odnenko MTÜst Ole Terve Selts.

Loomulikult on üritusele oodatud kõik naised - ka need, kellele masu tuntavalt liiga teinud pole. Üks mõnus energiasüst pole ju kunagi liiast.

Esimene motivatsiooniüritus toimub spordiklubis Sparta, mille positiivselt laetud õhkkond aitab anda energiat, ühtekuuluvuse tunnet, uusi huvitavaid teemasid ning on positiivseks laenguks suunamaks naisi  tervislike eluviiside juurde ja leida endas harmoonia, rääkis laupäevase ürituse eesmärkidest Riina Odnenko, kes on ühtlasi ka toitumisspetsialist ja ajakirjade Muscle & Fitness  ning Hers väljaandja.

Kell 11 algavad Spartas nii loengud kui ka erinevad treeningud. Näiteks jagab Riina Odnenko saladusi, mida süüa, et kaunis välja näha, Janno Seeder räägib, kuidas Feng Shui abil kodu kauniks ja mugavaks teha ning Gerly Kedelauk räägib naise seksuaalsest tervisest.  Alar Ojastu organiseerib aga aktiivse töötoa tegelemaks masust tekkinud pingetega – Eduka Naise ABC.

Terve päeva jooksul on võimalik osaleda ka tasuta treeningutes, mis on mõeldud spetsiaalselt neile naistele, kes trenniga igapäevaselt ei tegele.

Spordiklubi fuajees on teemakohased lauad, kus on võimalik soodsalt soetada trenniriideid, tervisliku toitumiskava, küsida tasuta nõu seksuaaltervise, toitumise, treeningu ja muu tervisega seotu kohta.

Avatud on Tervisebaar, kus tervislike jooke pakuvad Eesti esikulturistid, Sparta spordiklubi treenerid Argo Ader ja Marek Morozov.

Õhtul toimub aga Trennitähe konkurss, kus valitakse välja treenituim piiga. Sparta, kes peab selle ürituse raames oma esimest sünnipäeva, on lubanud, et oodata on ka üllatust.

Ürituse täpsema kava leiad www.spartasport.ee ja www.muscle-fitness.ee.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700