Autor: Lemmi Kann • 19. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulumaksuseaduse muudatused teisel ringil 

Elavat diskussiooni tekitanud tulumaksuseaduse muudatused lükkuvad edasi planeeritust pikemaks veninud menetluse tõttu.

„Kuna eelnõu menetlus on võtnud päris palju aega ning seaduse vastuvõtmise ja jõustumise vahele peaks jääma mõistlik aeg, siis lükati jõustumine aasta võrra edasi. Füüsilise isiku maksustamisperiood on aasta ja seega on keeruline muuta seadust aasta keskel,” selgitas rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Annika Vilu.

Eelnõu uus versioon avaldati e-õiguse andmebaasis 16. novembril. Muutunud mitmed varasemas redaktsioonis avaldatud ja ka ajakirjanduses juba laialdaselt kajastamist leidnud maksustamispõhimõtted. Näiteks loobutakse praeguse ettepaneku kohaselt vahepeal planeeritud seotud isikute poolt antud erisoodustuse maksustamisest tööandja tasemel, mille puhul uus eelnõu märgib, et erisoodustusena kuuluvad maksustamisele üksnes tööandjaga samasse kontserni kuuluvate isikute poolt antud erisoodustused.

Vilu ütles, et eelnõu muudatustes on arvestatud esimesel kooskõlastusringil saadud märkuste ja arvamustega ning menetlemine jätkub tavapärases korras.

Seaduseelnõu on hetkel teisel kooskõlastusringil justiitsministeeriumis.

„Ootame ära justiitsministeeriumi ettepanekud, analüüsime nende märkuseid, teeme eelnõus vajalikud muudatused ja esitame seejärel valitsusele otsustamiseks,” ütles Vilu.

Kuna eelnõu eesmärk ei ole täiendavate tulude saamine, vaid eeskätt Euroopa Komisjoni algatatud rikkumismenetluse ja muude praktiliste probleemide lahendamine, siis olulist mõju riigi tuludele muudatustel ei ole, lisas ta.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700