Autor: Lemmi Kann • 10. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novembrikuine RP keskendub töölepingu seadusele

Värskelt ilmunud ajakiri "Raamatupidamise Praktik" lahkab mitmeid uue töölepingu seadusega seotud küsimusi ning majandusaasta aruannete elektroonilise esitamise korda.

Ametiühingute keskliidu õigussekretär Tiia E. Tammeleht lahkab uuest töölepingu seadusest lähtuvat töö- ja puhkeaja korda - kuidas paberile kirja pandu praktikas välja näeb? Tammeleht nendib, et selles vallas valitseb erinevate tõlgenduste tõttu segadus, millest kõige enam on kasu lõiganud tööandjad.

Advokaadibüroo Glimstedt Straus & Partnerid jurist Hele Karja kirjutab aga teisest töölepingu seadusega seonduvast teemast - autoriõigusest töölepingutes ja töövõtulepingutes.

Rahandusministeeriumi peaspetsialist Marika Taal ja justiitsministeeriumi nõunik Kadri-Catre Maasik kirjutavad järgmisest aastast kehtima hakkavast majandusaasta aruannete elektroonilisest esitamise korrast, mis peaks raamatupidajate elu lihtsamaks tegema.

Millal, kuidas ja miks teha inventuuri - seda teemat valgustab AS Deloitte Audit Eesti vanemkonsultant Marek Pontus.

Deloitte Advisory AS maksu- ja õigusosakonna juhtivkonsultant Ivo Vanasaun kirjutab, kuidas tasaarvestada grupisiseseid kasumeid ja kahjumeid Eestis.

Jurist Mariliis Elling tuletab meelde, et maksuametilt siduva eelotsuse küsimine on ainuke viis, mis annab maksukohuslasele õiguskindluse, et ta on makse deklareerides õigesti käitunud. Käsitletud saab küsimus, millised on siduva eelotsuse kasu ja riskid ning millistele kividele võib praktikas komistada.

Rimess OÜ maksunõustaja Kaja Tamm hoiatab, et kuigi käibemaksukohuslaseks registreerimist peetakse väga lihtsaks toiminguks, peitub tegelikkuses mitmeid nüansse, mille mitteteadmine võib ettevõtja registreeerimisplaani nurjata.

Kutseoskuste rubriigis jätkub tegevuspõhise majandusarvestuse teema ning raamatupidamise algkursus.

Novembrikuine persoonilugu räägib aga SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse finantskonsultandist Mai Palmist, keda iseloomustab kõige pareminie tema enda tsitaat kolleegide kohta: "Mulle meeldivad raamatupidajad, kes tunnevad huvi oma töö loomingulise poole vastu."

Kel ajakiri RP veel töölauale ei jõua, saab selle tellida SIIT.

 

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700