Autor: Lemmi Kann • 9. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP Käsiraamatute foorum: töötasu kandmine pangakontole

Küsimus: TLSi §33 lg 4: tööandja peab kandma töötaja töötasu töötaja määratud pangakontole, kui ei ole kokku lepitud teisiti. Kas tohib tasusid kanda töötaja määratud teise isiku pangakontole ja kui tohib, siis mille alusel see peaks toimuma?

Vastus: Töötaja töötasu kandmine on võimalik ka teise isiku pangakontole, kui töötaja on andnud tööandjale sellise suunise. Nimelt on töötaja valik, millisele kontole ta laseb töötasu kanda. Tööandjale on vaja, et töötaja esitaks sel juhul teate/avalduse andmetega, kuhu tuleb töötasu kanda (konto number, konto omanik). Samuti peaks tööandja ülekande puhul selgituses ära näitama, et tegemist on töötaja töötasuga, et vältida hilisemaid vaidlusi tasu maksmise pinnalt.

Küsimus: TLSi § 4 lg 1: puhkusetasu arvutatakse ja makstakse kalendripäevade keskmise alusel. Kas ainult kuue kuu keskmise palga alusel või võib ka põhipalga alusel, kui pole makstud lisatasusid?

Vastus: Uus keskmise töötasu maksmise kord ei näe ette puhkusetasu arvutamisel põhipalgast lähtumist (v.a, kui töötajale ei olnud pikema perioodi jooksul põhjendatud tööst keeldumise tõttu tasu makstud). Seega tuleb puhkusetasu arvutada siiski kalendripäeva tasu alusel, mille arvestamine toimub eelmise kuue kuu põhjal. kasiraamat.aripaev.ee! [email protected]

Küsimustele vastas advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWINLoe ja küsi veebis

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastavad küsimustele töö­õiguse, maksude, ehituse ja kinnisvara asjatundjad.Esita oma küsimus:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700