5. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: täna-homme me makse ei tõsta

Peaminister Andrus Ansip ütles valitsuse pressikonverentsil, et täna-homme makse ei tõsteta, näiteks tulumaksutõus peaks olema ette teada vähemalt aasta.

Ansip sõnas tänases Eesti Päevalehes avaldatud maksutõusu kava kommenteerides: "See on päris hea artikkel, seletab lahti Rahvusvahelise valuutafondi seisukohad, aga seal on hinnangulised asjad, millega mina nõus ei ole. Et kui riigieelarvet tuleks veel 3,2% kärpida, see on 400 miljonit krooni, – ma tahaks näha, kes suudab 400 miljoni kroonise täpsusega prognoosida."

Ansip lisas: "Praegu oleme koostanud eelarve kõige parematest teadmistest lähtudes ja Savisaare (Keskerakonna juht Edgar Savisaar - toim) räägitud teist eelarvekava meil ei ole."

 Ansipi sõnul rääkis IMF maksutõusust kui pikema perspektiiviga asjast. "Eksperdid on korduvalt rääkinud, et Eesti praegune tulumaksusüsteem pole kõige parem ja nüüd ütles ka IMF, et see pole kõige parem. Olgu ette öeldud, et 1. jaanuarist 2010 ei juhtu, et tulumaksu tõstetakse, see peaks olema ette teada vähemalt aasta aega. Täna-homme ei ole mitte midagi sündimas," lubas Ansip.

Rahandusminister Jürgen Ligi täpsustas Ansipi räägitut: "IMF ei teinud ka tulumaksu tõstmise ettepanekut, vaid ütles, et kapitali maksustamine on meil soodus. Selle analüüsimine on meil aga juba käsil. Mida veel ütles IMF, on keskkonnamaksud. Teades nende mõju väga üksikutele, strateegilistele sektoritele, selle analüüsimisest ei saa keelduda."

Ansip ja Ligi sõnul pärineb sotsiaalmaksu tõstmise mõte sotsidelt. "See on sotsiaaldemokraatide küsimus ja sellega ei saa me nõustuda," sõnas Ansip.

Autor: Lemmi Kann, Anne Oja

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700