23. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtete toetamine loob uusi töökohti

Valitsus toetas tänasel, 24. septembri istungil Euroopa Liidu tööhõive elavdamise ja sotsiaalse kaasamise mikrokrediidirahastu „PROGRESS” loomist. Mikrokrediidirahastu on üks lisanduvatest uutest võimalustest ettevõtluse arendamiseks, teatas sotsiaalministeerium.

Ka täna saavad ettevõtted taotleda ettevõtlustoetust EASi kaudu või areneda ja tõsta konkurentsivõimet KREDEXi abil. Töötukassa pakub ettevõtlustoetust töötutele, kes tahavad alustada oma äriga ning selle läbi aitavad ka teistele töökohti juurde luua. Lisaks tutvustas valitsus eelmisel nädalal uusi tegevusi, kuidas luua uusi töökohti ja toetada ettevõtteid palgatoetuse maksmisega. Tegevusi lisandub veelgi, näiteks koolituskaardiga võimaldatakse töötutele kiiresti ja paindlikult erialast täiendkoolitust, mida nad vajavad töölesaamiseks.

Minister Hanno Pevkuri sõnul on mikrokrediidirahastu täiendav võimalus toetada ettevõtlust ja säilitada töökohti. „Täna, mil kogu maailmas on näha märke majandustingimuste paranemisest, on väga oluline pakkuda ettevõtjatele igakülgset abi. Mitmeid võimalusi, mis on suunatud tööta jäänud inimeste abistamiseks ning uute töökohtade loomiseks, saab kasutada ka täna. Neid võimalusi juurde luues saavad ettevõtjad oma tegemisi laiendada ning hoida ja luua uusi töökohti. See aitab ka hetkel tööta olijail kiiremini tööle tagasi saada,” ütles minister.

Rahastu vahendeid saavad kasutada ka mikroettevõtted ja sotsiaalsed ettevõtted, mis võtavad tööle töötuid või ebasoodsas olukorras olevaid inimesi. Mikrokrediidiks loetakse kuni 25 000 euro suurust laenu. Mikroettevõttena käsitletakse ettevõtet, milles on vähem kui 10 töötajat, sealhulgas füüsilisest isikust ettevõtjad, ning mille aastakäive ja/või aastabilanss on kuni kaks miljonit eurot.

http://www.sm.ee/fileadmin/meedia/Dokumendid/ASO/_Too_/Tegevuskava_toopuuduse_vahendamiseks_ning_tootute_toole_aitamiseks_2009-2010.a.pdf

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700