Autor: Raamatupidaja.ee • 13. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tekstiilitootjad maksuvõlglaste TOPis

Saja suurima maksuvõlglase hulka on sattunud ka tekstiilitootjad AS Suva sukavabrik ja OÜ Baltman, kes mõlemad usinasti võlgu likvideerivad ning ei lase tekitada kahtlusel nagu tootmine ei jätkuks.

Baltika ise maksuvõlglaste TOPi ei mahtunud, küll aga on seal ligi 6,5 miljoni kroonise maksuvõlaga Baltman OÜ. Krediidiinfo andmetel jääb Baltika ASi maksuvõlg 1,9 miljoni krooni juurde, millele lisandub intress.

“Maksuvõlad on põhiliselt tehnilist laadi, osaliselt ka reaalsed,” vastas Äripäeva pärimisele Baltika finantsdirektor Ülle Järv.Ta selgitas, et Baltika AS ja Baltman OÜ on ühised käibemaksukohuslased, maksuvõlad vähenevad järgmisel nädalal, peale 20. kuupäeva. Järv lisas, et pidevas ühenduses ollakse ka maksu- ja tolliametiga.

Suva ASi, mille maksuvõlg küünib 7,5 miljoni krooni juurde ja millest maksu- ja tolliameti andmetel ajatatud umbes 3,9 miljonit krooni, omanik Viktor Saarestik on aga rohkem mures.

„Andke tööstusele hingetõmbeaega, sest pingutame ju kõvasti,“ pani Saarestik riigile hingele kinnitades, et Suva AS on endiselt väga elujõuline ettevõte.Tema sõnul asi selles, et äsja lõppes suvi, mil nende toodangut (sukki, sokke) ostetakse vähem ning kaubandusketid pikendavad pidevalt maksetähtaegu ning nõuavad allahindlusi.

„Kauba eest tahetakse tasuda saja päeva pärast, aga meie peame käibemaksud ja kõik maksud varem ära maksma ja siis tekivadki võlad,“ selgitas ta. Saarestik rääkis, et hiljuti avas Suva Soomes ühe poe ning teine avatakse oktoobri alguses. „Tegeleme kõvasti Soome turuga, sinna on ka raha paigutatud, see on ka üks maksuvõla põhjus,“ lisas omanik.

Peale Soomes avatud poe sai Suva oma toodangu sisse ka Eestis 52 kauplusega tegutsevasse Maxima ketti ning järgmisel nädalal tehakse esimene tarne.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700