Autor: Raamatupidaja.ee • 8. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pevkur kavandab plaani töötute abistamiseks

Sotsiaalminister Hanno Pevkur tutvustab tööandjatele uute töökohtade toetamise plaani, mis peaks pakkuma lisavõimalusi töötuks jäänud inimesi aidata ning töökohti juurde luua.

Sotsiaalministeeriumi ja Eesti Töötukassa ühistööna valminud kava kohaselt suunatakse oktoobrist kuni järgmise aasta lõpuni tööhõiveprogrammi kokku üle 700 miljoni krooni, mis peaks esialgsete prognooside kohaselt tooma juurde üle 5000 reaalse töökoha.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur peab kavandatavaid muudatusi nii seadusandluses kui rahastamises väga oluliseks just uute töökohtade tekkimiseks. „Riik on ka seni panustanud töötute täiendkoolituseks ja tööleaitamiseks märkimisväärseid summasid. Kui me lisame kavandatavale 700 miljonile kroonile selle aasta tegevusteks planeeritud umbes 400 miljonit krooni, toetab riik töötute ümberõpet ja uute töökohtade loomist kahe aasta jooksul kokku üle miljardi krooniga” lisas Pevkur.

Tööandjate Keskliidu juhi Tarmo Kriisi sõnul on väga positiivne, et just nüüd, kus majandus hakkab näitama esimesi positiivsuse märke, aitab riik ettevõtjatel ka reaalse abiga uusi töökohti luua. „Tänases majandusolukorras tõstaksin esile meetmeid palgatoetuse senisest suuremaks kasutamiseks. Palgatoetus, mida makstakse ettevõtjale pikaajalise töötu tööle võtmisel, on vägagi arvestatav abi uue töökoha loomisel. Usun, et paljud ettevõtjad teevad Töötukassaga koostööd, et luua uusi töökohti ja seeläbi majandust elavdada,” märkis Kriis.

Kavandatavate muudatuste kohaselt saab palgatoetuse abil tööle võtta senisest rohkem tööta jäänud inimesi. Samuti suurenevad tööpraktika eest makstavad stipendiumid ja vähendatakse oluliselt bürokraatiat, mis seondub töötute abistamisega. Selleks, et tööturukoolitus vastaks enam töötu vajadustele ning teenust saaks senisest paindlikumalt osutada on kavas piloteerida õpipoisi koolituse vormi ning koolituskaarti kui täiendavat tööturukoolituse rahastamise skeemi. Lisaks kavandab Töötukassa uusi tegevusi, sh mobiilse nõustamise sisse viimist, e-teenuste arendamist jm.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700