Autor: Raamatupidaja.ee • 20. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervisekindlustus euroopas

Ajutiste välismaareiside ajal on ligipääs tervishoiuteenustele euroopa tervisekindlustuse kaardiga lisaks 27 Euroopa Liidu liikmesriigile ka Islandi, Liechtensteini, Norra ja Šveitsi kodanikele.

Kui te olete puhkusel, ärilähetusel, lühivisiidil või kavatsete välismaale õppima minna, hankige endale kindlasti tervisekindlustuse kaart. See aitab teil säästa aega, asjaajamist ja raha juhul, kui te haigestute või vigastate end välismaal viibides.

Mis kasu on tervisekindlustuse kaardist?

Tervisekindlustuse kaart tagab, et teil on samaväärne ligipääs riiklikele tervishoiuteenustele (nt arstiabi, apteekriteenus, haigla või tervisekeskus) kui teie poolt külastatava riigi kodanikel. Kui te kasutate arstiabi riigis, kus see on tasuline, hüvitatakse teile kulutused kas kohe või pärast kodumaale naasmist. Tervisekindlustuse kaart tagab teile vajaliku abi, mis võimaldab jätkata teie välismaal viibimist.

On oluline meeles pidada, et tervisekindlustuse kaart ei kata teie tervishoiule tehtud kulutusi välismaal, kui teie reisi eesmärgiks on tervishoiuteenuste tarbimine, et ravida haigust või vigastust, mis teil esines enne reisi. Samuti ei kata tervisekindlustuse kaart erasektori tervishoiuteenuste eest.

On teada, et mõned veebilehed pakuvad Euroopa tervisekindlustuse kaarti raha eest. Pange tähele! Euroopa Tervisekindlustuse kaart on saadaval tasuta teie kohalikust sotsiaal- või tervisekindlustusametist.

Ühendkuningriigi riiklik tervishoiuamet on koostanud juhendi kõigile riikidele (inglise keeles) selle kohta, kuidas kasutada tervishoiuteenuseid või nõuda kompensatsiooni Euroopa Liidu riike ja Islandit, Norrat ning Liechtensteini külastades. Klõpsake selle riigi veebilingil, mida külastada plaanite, et reisiks valmistuda. Vaata SIIT.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700