Autor: Raamatupidaja.ee • 20. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laenujälgijate liikumisega on ühinenud 100 inimest

Juuni alguses kutsus Bigbank Võlanõustaja portaalis inimesi ühinema laenujälgijate liikumisega. Praeguseks on kaalujälgijate ja anonüümsete alkohoolikutega sarnastesse gruppidesse kogunenud juba ligikaudu 100 inimest.

"Laenujälgijad on väga värskelt alustatud liikumine, kus täna on moodustatud kuus gruppi üle Eesti ja registreerinud liikmeid on juba ca 100," rääkis Bigbanki juhatuse liige Kaido Saar Äripäevale. "Seal saavad inimesed jagada kogemusi, kuidas paremini muutunud olukorras hakkama saada, kuidas vajadusel kõige mõistlikumalt tarbimisharjumusi muuta ning kuidas pere rahavoogusid planeerida," lisas ta juulis tööd alustanud laenujälgijate kohta.

Valdavalt on laenuvõtjad tõepoolest nõus tarbimist kokku tõmbama ja n-ö toimetulekut õppima, sest kokkuvõttes on see ikkagi laenuvõtja enda huvides, sõnas Saar. "Taoline elumuutus nõuab eriti algul nii enesedistsipliini kui ka välist tuge," märkis ta.

"Avasime portaali, sest nägime, et majanduse olukorra halvenedes muutusid finantsprobleemid paljude inimeste jaoks kiiresti aktuaalseks, kuid infost ja nõuannetest uues olukorras toime tulemiseks oli puudus. Samas saab tarbimisharjumuste muutmise, teadlikuma finantsplaneerimise ja oma õiguste parema tundmisega finantsprobleeme oluliselt leevendada või isegi lahendada," põhjendas Saar panga sukeldumist sotsiaalteenuse valdkonda.

Bigbanki andmetel peitub laenudega hättajäämise peamine põhjus töö kaotuses või sissetulekute vähenemises, muid põhjusi esineb oluliselt vähem.

Loe lisaks kommentaare

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700