Autor: Raamatupidaja.ee • 2. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus toetus väikeettevõtetele - koolitusosak

3.augustil 2009.a alustas EAS (Eesti arengu sihtasutus) mikro- ja väikeettevõtetelt koolitusosakute taotluse vastuvõtmist. Koolitusosak on sihtotstarbeline toetus tööalase täiendkoolituse ostmiseks, mis annab eelise tõsta nende ettevõtete konkurentsivõimet läbi parema ligipääsu koolitusteenusele.

Lisaks uuele toetusele alandati ettevõtete juhtide ja töötajate teadmiste ja oskuste arendamise toetuse minimaalsummat.

„Koolitusosaku võimaluse lisamine teadmiste ja oskuste programmile sündis väga heas koostöös Eesti Koolitusfirmade Liidu ja majandusministeeriumiga ning kujuneb loodetavasti oluliseks impulsiks mikro- ja väikeettevõtetele keerulises majandusolukorras hakkama saada,“ ütles EASi juhatuse esimees Ülari Alamets.

Koolitusosaku abil saavad mikro- ja väikeettevõtted hankida koolitusteenust riiklikelt koolitusasutustelt ja koolitusfirmadelt, kes on kantud teenusepakkujate nimekirja, mis on avaldatud EASi veebiküljel www.eas.ee/koolitusosak. Toetuse maksimaalne suurus on 15 000 krooni toetusesaaja kohta ühe aasta jooksul.

„Toetuse taotlemiseks piisab, kui täita avaldus ning lisada sellele koolituspakkumised. Loomulikult eeldame, et ettevõtja on eelnevalt hinnanud oma töötajate koolitusvajadust,“ ütles EASi ettevõtete võimekuse divisjoni direktor Pille-Liis Kello. „Kuna toetust saab taotleda kord aasta jooksul, tuleb ettevõtjal oma koolitusvajadused eelnevalt läbi mõelda.“

Lisaks uuele, koolitusosakute toetusele, muutuvad ka teadmiste ja oskuste arendamise toetuse tingimused. Toetuse minimaalne summa langeb 25 000 kroonini. Ettevõtjad on 2009. aasta esimese poolel taotlenud koolituse ja nõustamise ostuks 25 miljonit krooni 276 taotlusega. Mikroettevõtteid on taotlejate seas 30%. „See on arvestades mikroettevõtete osakaalu ettevõtete üldarvus väga vähe. Toetusprojekti varasem alampiir 70 000 krooni oli mikro- ja ka väikeettevõtjatele liiga kõrge. Samas on ettevõtjate huvi koolituste ja nõustamistegevuste tellimise vastu suur ning majandustingimused ei ole taotluste arvu programmis vähendanud. Ettevõtjatel on täna aega tegeleda arendustegevusega ja tulevikustrateegiate koostamisega rohkemgi kui aasta tagasi,“ selgitas Pille-Liis Kello.

Samuti hakatakse ühe muutusena teadmiste ja oskuste arendamise programmi raames toetama ettevõtte töötajate saatmist välispraktikale välisettevõttesse.

Nii koolitusosakut kui ka teadmiste ja oskuste arendamise toetust rahastab Euroopa Sotsiaalfond.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700