Autor: Raamatupidaja.ee • 19. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida võiks teada koondamis(hüvitis)est?

Töö kaotamise järel aitab inimese rahalist seisu parandada koondamishüvitis. Üldjuhul tasub selle tööandja. Hüvitise kestus ja suurus sõltub sellest, kui kaua olete koondava tööandja juures töötanud ning kui palju palka saanud.

Koondamishüvitist makstakse keskmise palga järgi. Tavaliselt arvutatakse seda viimase 6 kuu sissetuleku põhjal. Hüvitis makstakse koondatule välja töölepingu lõpetamise kuupäeval.

Kui ühest asutusest koondatakse 5 või enam töötajat ning tegu on kollektiivse koondamisega, maksab töötajale umbes poole koondamishüvitisest välja töötukassa. Ka see koondamishüvitise osa jõuab töötaja pangaarvele töölepingu lõpetamise kuupäeval. Kollektiivse koondamise hüvitise taotluse esitab töötukassale tööandja.

Koondamishüvitis on maksustatav sarnaselt palgaga. Seega arvestatakse hüvitiselt maha ka tulumaks.

Kuni 30.06.2009
 
Koondava tööandja juures töötatud aegHüvitise suurus
Kuni 5 aastatVähemalt 2 keskmist kuupalka
5–10 aastatVähemalt 3 keskmist kuupalka
Enam kui 10 aastatVähemalt 4 keskmist kuupalka

1. juulist 2009 jõustub uus töölepingu seadus ning ühes sellega muutub ka koondamishüvitiste maksmine. Edaspidi maksab tööandja koondatavale ühe kuu hüvitise sõltumata tööstaažist. Sellele lisaks maksab töötukassa kindlustushüvitist järgmiselt:

Alates 01.07.2009
 
 
Koondava tööandja juures töötatud aegTööandja makstav koondamishüvitisTöötukassa makstav kindlustushüvitis koondamise korral
Kuni 5 aastat1 kuu keskmine töötasu
5–10 aastat1 kuu keskmine töötasu1 kuu keskmine töötasu
Enam kui 10 aastat1 kuu keskmine töötasu2 kuu keskmine töötasu

Erand: Kehtib alates 01.07 neile, kes on töölepingu seaduse jõustumise ajaks töötanud sama tööandja juures vähemalt 20 aastat. Kui selline töötaja koondatakse enne 01.01.2015, peab tööandja maksma talle koondamishüvitist 1 kuu keskmise töötasu ulatuses. Töötukassa peab sellisel juhul töötajale maksma lisaks veel 3 kuu töötasu.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700