Naer viib argipäevast välja

Mida naer teeb

Piia Eller on naerujooga ja naeruklubi tegemistega oma elu sisustanud juba neli aastat, alates ajast, kui selle teraapiavormiga soomlase Essi Toloneni koolitusel tutvust tegi. Ta on püüdnud aidata “lõbusa” joogateraapia kaudu nii ennast kui neidki, kes tema juhitud naerujooga tundidesse tulevad.

Fakt on see, et naerujooga aitab argielust välja lülituda ja stressi vastu võidelda, samuti  aitab naer end tundma õppida. Naer tugevdab ja stimuleerib immuunsüsteemi ja inimesed, kes tihti naeravad, on vähem haiged.

“Naermine laiendab veresooni, langetab vererõhku ja aitab seda kontrolli all hoida. Naer mõjub loodusliku valuvaigistina,“ jätkaks Piia naeru tervistavate omaduste lõputut loetelu. „Naermine aitab depressiooni, hirmu ja psühhosomaatiliste haiguste puhul. Naer vähendab infarktiriski. Samuti tekib kehas rohkem antikehi, mis vähendab vähki haigestumise tõenäosust. Naer kaitseb ka allergiate eest ja annab nende puhul leevendust. Samuti parandab naer hingamist, soodustab seedimist, aitab maohaavade, südamehaiguste ja unehäirete puhul.” 

Kõik käitumisviisid kinnistuvad ajaga. Naerust saavad abi ka negatiivse mõtlemisega inimesed ja pidev naerujoogaga tegelemine muudab mõttemaailma positiivsemaks. „Ootamatult hakkad märkama naljakaid olukordi ja naeratavaid inimesi,” räägib Piia oma kogemusest. 

Tema sõnul on enda meeleolu naeruharjutuste abil lihtne mõjutada. Naermine muudab inimese avatuks ja soodustab sotsiaalsete kontaktide teket. “Öeldakse, et naer on stressi kõige suurem vaenlane. Et kui inimene juba mõne raske situatsiooni üle naerda suudab, siis on tervenemine alanud. Naerda on palju kergem kui nutta.” 

Piia ise tegeleb naeruteraapiaga võimalikult tihti, alates naerujooga juhendajate kursuse lõpetamisest. Ta käib naerutamas rühmi, kes teda enda juurde kutsuvad. Samuti teeb ta naeruharjutusi nii üksi kui koos sõprade-tuttavatega.

“Võin julgelt kinnitada, et mu mõttemaailm muutub aina positiivsemaks. Samuti olen hakanud tänavatel kõndivate Eesti inimeste mornis olekus märkama tasapisi toimuvaid pisikesi muutusi.”

KAUNIST KEVADE ALGUST!

Osale arutelus

  • Aive Antsov

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

Uudised

Tööriistad