10. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millest kõneleb sinu snäkivalik?

Kas sind vaevab pidevalt šokolaadi isu? Sirutad käe alati veel ühe paki krõpsude järele? See võib olla keha viis märku anda, et peaks varuma mineraale ja vitamiine, ütlevad Joanna Hall ja Nadine Masseron Briti Loodusravi Ühingust. Järgnevalt pakuvad nad tervislikke alternatiive šokolaadile, burgeritele ja teistele "pahalastele".

Sa tahaksid burgerit, krõpse ja valmistoitu

Su keha vajab: soolaKui teed pidevalt rasket tööd: treenid, töötad päev läbi õhukonditsioneeriga toas, stressad; kaotab keha soola. Kiirtoit on kõige kergem viis soola saada, kuid tarbides rohkem kui vajad kitsendad oma veresooni ja tõstad seega vererõhku, lisaks kogud ka asjatult kaloreid.Nii et söö sushit, mis on täis soodiumirikast merevetikat ja kala. Sobib ka vanakooli variant - kiluleib.

Sa tahaksid: friikartuleid ja leiba

Su keha vajab: proteiineKiire ainevahetus põletab toitu kiiremini, see tekitab isu proteiinide järele. Täiskõhutunne ei kesta kaua, kui kustutad seda rämpstoiduga. Proteiine seedib keha aeglasemalt, nii et oled rahuolev pikemat aegaSöö liha, kala, kana või mune – ühte neist igal toidukorral (et see moodustaks 50% portsionist)

Sa tahaksid: šokolaadi

Su keha vajab: magneesiumiMagneesium aitab keha ainevahetussüsteemil anda sulle energiat. Kui oleme väsinud on šokolaad ahvatlev, kuna sisaldab magneesiumi, kuid suhkur muudab su lihtsalt loiuks. Väldi seda.Söö pähkleid, seemneid ja täisteratooteid – täisteraleiba, -saia ja -putru.

Sa tahaksid: kofeiini

Su keha vajab: raudaNaised kaotavad „päevade“ ajal suurel hulgal rauda. Kui seda kiirelt ei asenda, tunned end väsinuna, kuna raud aitab kehal hapnikku laiali jaotada. Sul võivad käia neelud kohvi järele,  kuid kui kofeiini mõju kaob, tunned end taas rampväsinult.Nii et söö tooreid juurvilju nagu näiteks brokoli või kuivatatud puuvilju - aprikoose ja viigimarju. Soovid midagi magusamat, proovi lagritsat.

Autor: Jaanika Alekõrs

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700