Naine äris, nõrgema poole kavalused

Edukad ärinaised - see pole mingi haruldus.Psühholoogid arvavad, et edukate ärinaiste saladus peitub nende näitlejameisterlikkuses ja oskuses sisse elada igasse rolli.Küllap oled näinud telekast või ehk on sulgi selline boss: juhtiv naistöötaja vestleb oma kolleegidega. Naised itsitavad ja kihistavad niisama argipäevaste asjade üle, räägivad riietest ja klatšivad kergelt. Kui ei tea, siis ei saa küll mitte ükski tont aru, kes sest kambast boss on.

Heliseb telefon ja "sõbrannast" saab ühtäkki abitu tibi, just sellise nõksuga õnnestub tal ära rääkida raamatupidaja, kes nõuab arve tasumist.

Hetk hiljem pärib ta karmil moel aru müügijuhilt, miks saadetis pole ikka veel teele läinud. Kümme minutit pärast seda teatab ta, et läheb nüüd klienti võrgutama, teeb juuksed lahti, avab paar ülemist pluusinööpi ja tuhiseb kontorist välja.

Siin peitubki eduka ärinaise saladus: Mitte ükski mees pole võimeline tunni jooksul mängima nii mitut erinevat rolli, ilma et saaks seejuures närvivapustust. Naised on sündinud näitlejad, nad suudavad hetkega ümber kehastuda sõltuvalt olukorrast. Rollide vahetus, see ongi edu võti!

Ärimaailm on loodud meeste reeglite järgi, kuid naised mängivad selles maailmas oma reeglite järgi, kasutades kõiki oma eeliseid.
Näiteks on naistel oluliselt enam arenenud empaatiavõime, naised oskavad tabada suhetes pooltoone ja nüansse. Niimoodi on kergem leida ühist keelt ja vastastikust mõistmist.

Naised oskavad märgata detaile ja kuulata, see annab eelise oponendiga vesteldes, naine oskab mõjuda kasutades selleks oma emotsionaalsust ja kaasasündinud intellekti.

Oskus panna oma emotsioone sõnadesse ja mängida häälega annab su jutule selguse ja kirkuse, see on abiks, kui oled oma kaupa pakkumas.

Naised tajuvad intonatsiooni ja miimikat tundlikumalt, see omakorda aitab kiiresti kohanede partneri meeleoludega ja reageerida vastavalt.

Kuna eelpool loetletud omadused ei kuulu enamasti džentelmenide pagasisse, võidavad naised suhtlemises kindlasti mehi.

Vaatamata meeste teatud eelistele strateegilise mõtlemise vallas, kompenseerivad naised selle suure praktilisusega, mis aitab neil saavutada oma tahtmise just nüüd ja praegu.

Naised taluvad stressi märksa paremini, isegi kõige raskemates situatsioonides suudab naine oma näitlejameisterlikkust kasutades kiiresti ühest rollist teise lülituda.

Mida selga panna?
Kui meigist ja rõivastest rääkida, siis neid pole kunagi küll. Näiteks minnes kohtumisele keskealise konservatiivse daamiga, on targem kasutada tagasihoidlikku meiki ja riietust. Hoopis teine asi, kui minna kohtumisele ärihaiga, siis tuleb välja näha nagu staar ja kasutada kõiki oma oskusi.
Eriti osavatel intrigaanidel on kostüümilaos erineva tegumoe, kvaliteedi ja värviga kostüüme. Neid on vaja, kui kohtud erinevatest ringkondadest ja erinevate materiaalsete võimalustega klientidega. Mehed ei viitsi enamasti riietuse peale nii palju auru raista, ükski mees ei pane kohtumisele minnes selga roosat särki seepärast, et see jätab usaldusliku mulje, aga naised teevad nii ja oi kui hästi see töötab, justnimelt nendesamade meeste peal!

Murra tabusid
Meestelt oodatakse enamasti , et nad teeksid otsuseid, näitaksid jõudu, käiksid peale, oleksid aktiivsed; naistelt oodatakse pehmust ja järeleandlikkust.
Kui naine on ilus ja veel blond, siis arvatkse ju kohe et ta on rumal ja kergemeelne. Selliseid stereotüüpe on kasulik murda, sest see viib su äripartneri endast välja ja muudab te eriti järeleandlikuks, ning siis saad teha temaga mis tahad!

Komplimendid
Õigel hetkel poetatud kompliment võib samuti imesid teha. Siin on naised kohe kindlasti meestest osavamad, sest kompliment pole mitte lihtne kiitus, vaid vaimustusse tuleb sattuda sellest, millest kaasvestleja ise vaimustuses on ja naised oskavad sellise asja enamasti intuitiivselt ära tabada.

Küllap mäletate kooliajast, kui matemaatika kodutöö oli tegemata, ja tarvis oli see kiiruga kellegi pealt maha vehkida. Siis töötas alati selline skeem:“ Kalev, sa oled klassist kõige targem poiss, kas sa annaksid mulle mata koduse töö maha kirjutamiseks? Ma ise ei jaga kohe üldse neid võrrandeid, palun aita mind natuke“. Ega äriski palju muudmoodi ole!

Milliseid ärikiisusid on olemas:

Oma poiss
Ta põlgab kõiki mõttetuid naiselikke vidinaid nagu huulepulk, kamm, seelik ja kontsad. Koketeerimine on täielik tabu. Töötab meestega võrdselt või sageli rohkemgi. Teda austatakse ja hinnataske nagu sõpra ja kolleegi. See on suur pluss, sest teda usaldatakse. Oma poisss on kursis kõige firmas toimuvaga, see on hea hüppelaud karjääriks. Raskeks läheb siis, kui „oma poiss“ palub abi, sest abi pole kusagilt võtta, kuna teda peetakse kõigega hakkamasaavaks, meheks ühesõnaga.

Miss Sex
Sügav dekoltee, aeglased silitavad liigutused, looritatud pilk, natuke avatud huuled, ilusad jalad- kõik see viib tähelepanu peamiselt kõrvale ja just selliste manipulatsioonide tulemusena võib läbirääkimistesse saabuda otsustav pööre. Aga ära üle pinguta, paluks siis mitte solvuda kui sulle tehakse ettepanek hoopis teistes tingimustest kohtuda.

Abitu tibi
Kui ikka seisad tsehhitäie meeste ees ja sind põrnitsevad monstrumi nägudega brigadirid, siis pole muud kui etenda abitut.
„Ma palun väga teie abi, sest boss nõuab mult müüginumbreid, aga ma ei saa sellega hakkama, teil on nii palju kogemusi, äkki saate mind aidata?“
Võid peaaegu kindel olla, et sind võetakse kaitsva tiiva alla ja mehed teevad täpselt nii nagu sa soovid. Ausalt öelda töötab see taktika sinust vanemate meeste peal paremini, aga tegelikult meeldib igale inimesele tunda ennast vajalikuna.

Mamma
Mamma võib kiita ja keelata, temaga saab avameelitseda, ka ta ise räägib meelsasti oma eraelust. Ta armastab koorega kohvi ja jumaldab koogikesi. Selline boss kindlustab oma alluvad kõikvõimalike sotsiaalsete soodustustega ja hoolitseb selle eest, et töötajatel ikka kõht täis oleks.
Lisaks meeldib talle et kõik ikka omavahel kenasti läbi saaksid ja sõbrad oleksid, seepärast korraldab ta sageli igasugu ühisüritusi.
Selline ülemus sobib naistekollektiivi või täiesti „rohelistele“ alluvatele. Mammat armastatkse ja usaldatakse. Võib muidugi juhtuda, et mamma käe all kasvavad absoluutselt vastutusvõimetud töötajad.

Kuninganna
Kõik tahavad olla tema kaaskonnas. Ta on võimukas, ülbe ja väga professionaalne. Kuninganna kamandab ja käsutab kõiki, piisab pilgust kui juba inimesed tegutsevad. Ta ei jookse kellegi järgi, kõik tulevad ise tema juurde. Nagu teada teeb kuningannast kuninganna tema kaaskond ja seepärast suhtlebki ta ainult autoriteetsete inimestega, need annavad talle vajaliku imidži.
See on väga hea roll, kus saab näidata oma jõudu ja autoriteeti. Kahjuks peavad paljud alluvad teda igaveseks…, kuid öelda ei julge seda keegi, sest tegelikult on ju kuningannale lubatud kõik.
Selle rolli ainuke miinus on see, et kui liiga sisse elada, siis võid sõpradest ilma jääda.

Naistele on jõukohasd paljud rollid, kuid kõige tähtsam on mitte ennast ära kaotada. Siirus ja ausus on endiselt see vundament, millele ehitatakse kaaslaste usaldus. Mõtle kui meeldiv on töötada kellegagi, keda saad tõsiselt usaldada! :)

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Merit Aktiva

Merit Aktiva on lihtne ja mugav pilvepõhine raamatupidamisprogramm, mis sobib nii proffidele kui algajatele. Uued kaasaegsed võimalused ja paljude tegevuste automatiseerimine hoiavad kokku aega ning teevad töö lihtsaks.

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad