Autor: Raamatupidaja.ee • 8. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avati DigiTv abitelefon

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjon avas digilevi abitelefoni numbril 17101, kust saab esmast nõu digilevi puudutavates küsimustes.  

Abitelefonilt saab küsida esmast infot, mida digitaaltelevisiooni vaatamiseks teha tuleb. Peagi avatakse ka digilevi kohta nõu andev veebileht ning elektroonikapoodides hakatakse tasuta jagama paberkandjal digilevi juhendeid.

Abitelefonile 17101 saab helistada kõigilt Eesti laua- ja mobiiltelefonidelt ning see on helistajale sama minutihinnaga kui kõne tavatelefonivõrku. Paberkandjal digilevi juhendeid saab müügikohtades levitamiseks tellida e-posti aadressil [email protected].

Kui analoogformaadis levib õhu kaudu kolm kodumaist telekanalit, siis digilevis on praegu tasuta nähtavad ühtekokku seitse Eesti telekanalit: ETV, ETV2, Kanal 2, TV3, Kanal 11, TV6 ja Kalev Sport. Tasuta kanalite vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga, seda tuleb teha vaid juhul, kui soovitakse lisaks vaadata ka rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid.

Tavalise katuseantenniga telepilti vaataval inimesel tuleb digitaaltelevisiooni nägemiseks osta või rentida digiboks, telerit välja vahetada ei ole vaja. Digiboks ühendatakse vastavalt seadme kasutusjuhendile antennikaabli ja teleri vahele. Eesti telekanalite digitaalseks vastuvõtuks sobivad seadmed on varustatud Digilevi märkidega, et neid oleks lihtne üles leida. Kui müüdaval seadmel see märk puudub, ei pruugi see Eesti telekanalite digitaalseks vastuvõtuks sobida. Digibokse ja digitelereid saab osta või rentida elektroonikapoodidest või teenusepakkujate esindustest.

Lisaks eestikeelsetele teleprogrammidele toob kaasaegne digi-tv levivõrk tavalise katuseantenni kaudu vaatajateni ka välismaiseid telekanaleid, mida seni ainult kaabeltelevisiooni või satelliit-tv vahendusel vaadata sai.

Eesti üleminek digitelevisioonile lõppeb kahe aasta pärast 1. juulil 2010, kui õhu kaudu leviv analoogtelevisioon välja lülitatakse. Kaabeltelevisiooni ja satelliit-televisiooni vaatajaid Eesti üleminek digitaaltelevisioonile tehnilises mõttes ei puuduta.

Jüri Pihel

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhte-post: [email protected]

Telefon:

 5650 9178 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700