Valitsuskabinet leppis kokku 2009. aasta eelarve täiendavad tuluvõimalused

Valitsuskabinet arutab veel tänasel päeval väga aktiivselt, millised on lahendused järgmise aasta eelarve kinnitamiseks. Millised otsused on vastu võetud novembriks, s.h käibemaksuseaduse muudatuste osas, räägib meile Kalle Kägi Pärnu Raamatupidamiskonverentsil.

Valitsuskabinet kiitis tänasel (toim.12.september 2008.a) nõupidamisel põhimõtteliselt heaks rahandusministri poolt esitatud 2009. aasta eelarve täiendavad tulud ja valitsussektori eelarve tasakaalustamise võimalused ca 7,4 miljardi krooni ulatuses.  

„Tänased otsused tähendavad, et rahandusministeeriumil on võimalik esitada tõsiseltvõetava ja tasakaalus eelarve eelnõu projekt järgmise nädala valitsuse istungile,” ütles rahandusminister Ivari Padar.
 
"Arutasime ministritega järgmise aasta eelarve tulude võimalusi ning kõne all oli kogu maksumuudatuste pakett," lisas rahandusminister. „Täna otsustati, et alates järgmise aasta 1. juulist tõstetakse maagaasi aktsiisimäära ning kaotatakse ära käibemaksuerisused, v.a. perioodikale, raamatutele ja ravimitele, mida hakatakse järgmisel aastal maksustama 9-protsendilise määraga.”
 
Juba varasemate kabinetinõupidamiste kokkulepete kohaselt tõstetakse sõiduautode erisoodustuse määra 4000 kroonini, suurendatakse riigilõivude määrasid ning tõstetakse töötuskindlustusmaksu määra. Samuti on juba varasemalt valitsuse istungil heaks kiidetud juriidilise isiku tulumaksu muudatuste aasta võrra edasilükkamine.
 
Kabineti nõupidamine jätkub homme pärast valitsuse istungit, kus tuleb arutlusele veel täiendavad tuluvõimalused, eelarve tervikpilt, ministeeriumide kulud ja lisataotluste mahu katmine.
 
Täna (17.09.2008) kehtiva ajakava kohaselt esitab valitsus 2009. aasta riigieelarve eelnõu riigikogule 25. septembril.

Loe lisaks muudatustest Valitsusistungitelt SIIT

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad