Valitsuskabinet leppis kokku 2009. aasta eelarve täiendavad tuluvõimalused

Valitsuskabinet arutab veel tänasel päeval väga aktiivselt, millised on lahendused järgmise aasta eelarve kinnitamiseks. Millised otsused on vastu võetud novembriks, s.h käibemaksuseaduse muudatuste osas, räägib meile Kalle Kägi Pärnu Raamatupidamiskonverentsil.

Valitsuskabinet kiitis tänasel (toim.12.september 2008.a) nõupidamisel põhimõtteliselt heaks rahandusministri poolt esitatud 2009. aasta eelarve täiendavad tulud ja valitsussektori eelarve tasakaalustamise võimalused ca 7,4 miljardi krooni ulatuses.  

„Tänased otsused tähendavad, et rahandusministeeriumil on võimalik esitada tõsiseltvõetava ja tasakaalus eelarve eelnõu projekt järgmise nädala valitsuse istungile,” ütles rahandusminister Ivari Padar.
 
"Arutasime ministritega järgmise aasta eelarve tulude võimalusi ning kõne all oli kogu maksumuudatuste pakett," lisas rahandusminister. „Täna otsustati, et alates järgmise aasta 1. juulist tõstetakse maagaasi aktsiisimäära ning kaotatakse ära käibemaksuerisused, v.a. perioodikale, raamatutele ja ravimitele, mida hakatakse järgmisel aastal maksustama 9-protsendilise määraga.”
 
Juba varasemate kabinetinõupidamiste kokkulepete kohaselt tõstetakse sõiduautode erisoodustuse määra 4000 kroonini, suurendatakse riigilõivude määrasid ning tõstetakse töötuskindlustusmaksu määra. Samuti on juba varasemalt valitsuse istungil heaks kiidetud juriidilise isiku tulumaksu muudatuste aasta võrra edasilükkamine.
 
Kabineti nõupidamine jätkub homme pärast valitsuse istungit, kus tuleb arutlusele veel täiendavad tuluvõimalused, eelarve tervikpilt, ministeeriumide kulud ja lisataotluste mahu katmine.
 
Täna (17.09.2008) kehtiva ajakava kohaselt esitab valitsus 2009. aasta riigieelarve eelnõu riigikogule 25. septembril.

Loe lisaks muudatustest Valitsusistungitelt SIIT

Osale arutelus

Toetajad:

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

TAAVI PALK – parim valik kõigile palgaarvestajaile

Töötasude arvutamist ja maksustamist puudutava seadusandluse igaaastane muutumine ja uute peensuste jätkuv lisandumine on palgaarvestusest teinud ühe komplitseerituma valdkonna finantsarvestuses.

SmartAccounts - lihtsaim ja kiireim raamatupidamistarkvara pilves

SmartAccounts on majandustarkvara, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega uuendusmeelsetele ettevõtetele, kelle jaoks on oluline lihtsus ja mugavus.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad