Autor: Raamatupidaja.ee • 24. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn ootab ettevõtlustoetuste taotlusi

Tallinna Ettevõtlusamet ootab 18. septembrini taotlusi stardiabi, ettevõtte töötajate täiendusõppe, praktikajuhendaja jt toetustele, samas võetakse jooksvalt vastu taotlusi sotsiaalsete töökohtade loomiseks.

Taotlusi sotsiaalsete töökohtade loomise toetamiseks ja messitoetustele saab esitada jooksvalt. 18. septembrini ootab aga ettevõtlusamet taotlusi ettevõtte töötajate täiendusõppe ja praktikajuhendaja toetustele, inseneri välisriigis toimuva täiendusõppe toetusele, stardiabi alustava ettevõtluse toetamiseks, patenditoetusele ja uute töökohtade loomiseks.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on majanduslikul raskel ajal oluline jätkata nii alustavate kui tegutsevate ettevõtete linnapoolset toetamist. "Kõik eelnimetatud toetusmeetmed on suunatud uute ettevõtete ja töökohtade loomisele või olemasolevate ettevõtete konkurentsivõime parandamisele," märkis ta.

Sotsiaalsete töökohtade puhul toetatakse uue töökoha palgakulusid koos maksudega kuni 5800 krooni kuus. Ettevõtte omafinantseering peab olema vähemalt kolmandik abikõlblikest kulutustest. Loodavate uute sotsiaalsete töökohtade arv on vähemalt viis. Taotleja peab olema äriühing, mis on tegutsenud vähemalt kaks aastat ja töötajate arv peab olema vähemalt 20.

Täiendatud on uute töökohtade loomise toetuse taotlemise ja menetlemise korda: taotleva ettevõtte maksimaalset töötajate arv on tõstetud 30-lt 250ni ning vähendatud on eraisikute osakaalu nõuet äriühingu omanikeringis sajalt protsendilt 51%-le. Toetuse maksimummäär on tõusnud 200 000 kroonilt 300 000-le.

Stardiabi saavad taotleda äriühingud, FIEd ja ettevõtlusega alustada soovivad isikud. Stardiabi ülemmääraks on 100 000 krooni ning toetuse taotleja omafinantseeringu suurus peab olema vähemalt kolmandik projekti kogumahust. Stardiabi võib taotleda tegevuseks vajalike põhivahendite soetamiseks.

Ettevõtte praktikajuhendaja toetus on mõeldud valitud loodus- ja täppisteaduste ning tehnika- ja tootmise erialadel õppivate praktikantide juhendamise toetamiseks. Toetuse taotlejaks võib olla Tallinnas registreeritud ja tegutsev äriühing, kaastaotlejaks Eesti kõrg- või kutseõppeasutus. Toetuse maksimumsumma on sada krooni ühe praktikandi ühe juhendamistunni kohta koos kõigi töötasudelt makstavate maksudega.

Ettevõtete töötajate täiendusõppe toetust saavad taotleda Tallinnas registreeritud ja tegutsevad äriühingud Eestis läbi viidava koolituse kulude osaliseks katmiseks. Toetuse maksimumsumma on 15 000 krooni ühe koolitatava kohta. Toetuse kogusumma on maksimaalselt 50 000 krooni. Projektis osalejate arv on 1-5 töötajat. Toetuse taotleja omafinantseeringu suurus peab olema vähemalt 50% projekti kogumahust.

Tallinna äriettevõtetes töötavate inseneride täiendõppeks välismaal saavad firmad taotleda kuni 50 000 krooni suurust toetust. Täiendkoolitustoetuste omafinantseering peab olema vähemalt 50%.

Taotlemise korrad ning ka taotlusvormid on kättesaadavad Tallinna Ettevõtlusameti ettevõtja infopunktis Vabaduse väljakul ja linna kodulehel.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700