Autor: Raamatupidaja.ee • 20. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA pressiteade: Varajane koostöö maksuhalduriga aitab maksuvõla probleemidele lahendust leida

Varajane koostöö maksuhalduriga aitab maksuvõla probleemidele lahendust leida2008. aasta I poolaasta statistikast selgub, et ajavahemikul juuni 2007 kuni juuni 2008 on ajatatud maksuvõla summa kokku tõusnud 35%. Maksuvõla summa on kasvanud võrreldes 2007 aasta lõpu seisuga 14%."Võlgade suurenedes on kasvanud ajatatud võlgade maht kiiremini, mis näitab, et maksumaksjad saavad aru vajadusest teha koostööd maksuhalduriga ajatamise osas" ütles Ruth Paade, tulude osakonna juhataja. Paade lisas, et eriti praegustes majanduslikes tingimustes on soovituslik võimalike maksevõime probleemide ilmnemisel taotleda koheselt maksuvõla ajatamist. “Maksuvõla ajatamise kaudu on võimalik vähendada võlalt tasutavat intressi, mis moodustab ligi 22% aastaintressi baasi, poole võrra” selgitas Ruth Paade.Maksuvõla ajatamise soovi taotluse saab esitada Maksu- ja Tolliametile. Info ajatamise kohta leiab Maksu- ja Tolliameti kodulehelt: http://www.emta.ee/ajatamineLugupidamisega,Triin KüttimKommunikatsiooniosakondMaksu- ja [email protected]: 676 2975mob: 530 23786
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest