Autor: Raamatupidaja.ee • 12. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA saatis poolaastaga prokuratuuri 140 kriminaalasja

Uurimisosakond saatis 2008 aasta I poolaastal prokuratuuri 140  kriminaalasja  200 kahtlustatavaga. Nendest 70 juhtumit on seotud salakaubaveo ja aktsiisikaupade ebaseadusliku käitlemisega, 50 juhtumit narkootiliste ja psühhotroopsete ravimite üle riigipiiri toimetamisega ning 18 kriminaalasja on seotud maksukuritegudega. Rain Kuusi sõnul hoiti salakaubaveo ja aktsiisikaupade ebaseadusliku käitlemisega seotud kuritegude menetluse tulemusena ära ligi 10 miljoni krooni suurune ebaseadusliku tulu saamine. Lisaks tavapärastele salakaubaveo juhtumitele (sigaretid, ravimid) viidi menetlus lõpule ka kahes narkootikumide lähteainetega seotud kriminaalasjas, kus rikkumise objektis oli kokku 42,23 kg amfetamiini lähteainet - fenüülatsetooni.

“Maksukuritegudega seotud kriminaalasjades tuvastati riigile tekitatud kahju 67,8 miljonit krooni ulatuses, millest 18 miljonit on tagatud kuriteo toimepanemises kahtlustatavate isikute vara arestiga,” toonitas Kuus.

Kahes maksukuriteo juhtumis tuvastati kahju suuruseks rohkem kui 10 miljonit krooni. Üks kriminaalasi oli seotud kinnisvara tehinguga, kus saadud tulu ca 47 miljonit krooni “kanditi” varisikutele, et vähendada ettevõtte maksukoormust 14 miljoni krooni võrra ning teine juhtum oli seotud fiktiivsete arvete väljastamisega, mille tulemusena vähendasid mitmed firmad nimetatud arvete kasutamisega ebaseaduslikult oma raamatupidamises maksukohustust 12,2 miljoni krooni ulatuses.

Vihjeid võimalike maksupettuste ja õigusrikkumiste kohta saab maksuhaldurile jätta tasuta vihjetelefonil 800 4444 ning e-posti aadressil [email protected].

Lugupidamisega,

Triin Küttim

KommunikatsiooniosakondMaksu- ja Tolliamet[email protected]

tel: 676 2975mob: 530 23786

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700