Autor: Raamatupidaja.ee • 28. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööleping tuleb kirjalikult sõlmida ka edaspidi

Kui esmalt oli uue töölepinguseaduse eelnõusse kirjutatud sisse punkt, mis lubas töölepingut sõlmida ka suuliselt, siis nüüdseks on selge, et nõue vormistada leping kirjalikult jääb alles ka siis, kui uus töölepinguseadus vastu võetakse. Alles jääb seegi, et töölepingut saab muuta üksnes juhul, kui mõlemad pooled – töötaja ning tööandja – on sellega nõus. Teiste sõnadega: ära peaks jääma olukorrad laadis “mina küll ei mäleta, et midagi sellist lubasin”, “pole kuulnud, et see oleks mu tööülesanne” või “otsustasin su töökoha homsest teise linna viia”.

.....

Ületunnid ja hüvitised 

Eelnõus on muu hulgas veel järgmised punktid:

•• Töötasu eritingimustes tehtava töö korral: ületunnitöö eest makstakse 1,5-kordset töötasu; öisel ajal (kella 22–06) tehtud töö eest makstakse töötajale 1,25-kordset töötasu, kui ei ole lepitud kokku, et töötasu sisaldab tasu öösel töötamise eest; riigipühal tehtud töö eest  makstakse kahekordset töötasu. Õhtust aega töölepinguseaduses enam ei eristata.

•• Hüvitis töösuhte ebaseadusliku lõpetamise korral:

raseda töötaja või töötajate esindajaga – töötaja valikul kas a) ennistamine ja kohtuvaidluse ajal saamata jäänud palk, millest lahutatakse maha samal perioodil teisel töökohal teenitud töötasu, või b) kuue kuu keskmine palk;muul juhul – tööandja valikul: a) ennistamine ja kohtuvaidluse ajal saamata jäänud palk, millest lahutatakse maha samal perioodil teisel töökohal teenitud töötasu, või b) kolme kuu keskmine palk.

Loe lisaks: Tööleping tuleb kirjalikult sõlmida ka edaspidi

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700