Autor: Raamatupidaja.ee • 4. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuametnikud võiks oma peaga mõelda

Anne Oja kirjutab Äripäev Online`is, et IMG Advokaadibüroo vandeadvokaat Kaspar Lind hoiatas tänasel maksukonverentsil, et maksuametnikud oma otsustes majandusliku tõlgendamise meetodiga liialt ei vehiks, mõtlematult ja vales kohas kasutatuna pole sellest tolku.

"Majandusliku tõlgendamise meetod on muutunud praktiliselt iga maksuotsuse rekvisiidiks," selgitas Lind. "Samal ajal puudub loogiline seostav jutt selle kohta, mis puutumus maksuotsusel siis majandusliku tõlgendamise meetodiga on. Ma arvan, et haldusakti võiks teha lühemaks, normide kopeerimine midagi ei anna. Seadust oskan ma ise ka lugeda."Lind küsis, kas tema jutt ajukirurgiast oleks maksukonverentsil asjakohane. " Te olete siia tulnud kuulama maksudest, mitte ajukirurgiast, mis ei puutu asjasse," jätkas Lind. Elu ja maksude määramine toimus tema sõnul ka siis, kui majandusliku tõlgendamise meetodit veel seaduses polnud.

Lind ütles, et kutsub maksuametnikke mõistusele tulema ja mitte kasutama majandusliku tõlgendamise meetodit kui kirvest raiumiseks, kuni sanitaarraieks mõeldud kirves nüri on. Praegu pole näiliste ja vale hinnaga toimuvate tehingute eesmärk ainult maksudest kõrvale hoidmine, sageli on selle tegelikuks põhjuseks soov saada hoopis mingit toetust. „Varsti on PRIA-l sama palju kaasusi kui maksuametil,“ märkis Lind.

Loe täpsemalt: Äripäev 

Loe ka: „Lehis: rahaline sõltuvus segaks maksumaksjate kaitsmist“

Loe ka: „Eksportööride käibemaksuarvestus lihtsustub“

Loe ka: „Lehis: dividendide maksustamine läheb ilmselt Euroopa Kohtusse“

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700