Autor: Raamatupidaja.ee • 25. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-maksuametisse/e-tolli saab nüüd siseneda ka mobiiltelefoni abil

Maksu- ja Tolliameti e-teeninduse keskkonda internetis e-maksuamet/e-toll on nüüdsest võimalik siseneda mobiil-ID abil. Antud teenus on mugavaks alternatiiviks senistele e-keskkonda sisenemise võimalustele - ID-kaart, paroolikaart ning internetipangad.

Maksu- ja Tolliameti teenindusosakonna juhataja Reet Reismaa sõnul on uus võimalus kasulik eelkõige nendele, kellel on mobiiltelefoniga autentimise võimalus, kuid kellel pole käepärast paroolikaarti, ID-kaarti või ID-kaardi lugejat. "E-maksuametisse peaksid kliendid saama lihtsasti nüüd kõikidest arvutitest, isegi välismaal, sest mobiiltelefon on nii kaardi kui ka kaardilugeja eest," rääkis Reismaa.

Sisenemiseks e-maksuametisse (http://www.emta.ee/?id=12223) tuleb kliendil sisestada vaid isikukood ning kontrollsõnumi vastuseks mobiil-ID PIN kood.

Uus lahendus sai võimalikuks, kuna Maksu- ja Tolliamet võttis kasutusele uue autentikaatori. Reismaa kinnitusel ei kaasne mobiil-ID kasutuselevõtuga suuremaid turvariske kui ID-kaardi puhul, kuna isiku tuvastamine on kaitstud kõrge turvatehnoloogia ja mobiil-ID PIN koodidega. Kindlasti on mobiil-ID kasutamine mugavam ja turvalisem kui paroolikaart.

Uue lahenduse kasutamiseks peab kliendil olema aktiveeritud mobiil-ID rakendus, mis võimaldab mobiiltelefoniga teostada isikutuvastust ja digitaalallkirjastamist. Lepingud on võimalik sõlmida EMT või Elioni esindustes, teenuse aktiveerimiseks on vajalik kehtiv ID-kaart.

Mobiil-ID on hetkel tasuta teenus. Selle kohta on võimalik lisainfot saada mobiilside operaatorilt või leheküljelt http://www.mobiil.id.ee.

Lugupidamisega

Priit RumMaksu- ja TolliametPeaspetsialist meediasuhete alalTelefon: 683 5969; 502 0786E-post: [email protected]

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700