Finantsarvestus

14.august

Finantsarvestus majandusarvestuse keskkonnas. Arvestuse korraldamise põhimõtted. Raamatupidamisprotsess, kontodele kirjendamine, korrigeerimiskanded, stornokanded, finantsaruannete koostamine. Finantsaruannete koostamise metodoloogilised alused: eeldused, printsiibid, tingimused.

Majandusarvestus ja raha ajaväärtus. Liht-ja liitintressid. Üksiksumma ja annuiteedi tulevane ja nüüdisväärtus. Komplekssituatsioonid (üksiksumma ja annuiteet)

Lühiajalised finantsinvesteeringud: olemus ja liigitamine. Finantsinvesteeringute esmane arvelevõtmine, edasine kajastamine (õiglase väärtuse ehk reaalväärtuse meetod) ja kajastamise lõpetamine.

21.august

Ostjate debitoorse lühivõlgnevuse arvestus. Ostjate arved ja vekslid. Ebatõenäolise laekumise arvestus. Faktooringud (regressiga ja regressita faktooring).

Varude liigid ja laoarvestussüsteemid: pidevarvestus ja perioodiline arvestus. Varude arvestuse meetodid (FIFO, LIFO, tükimeetod, kaalutud keskmine).Vähimväärtuse põhimõte.

28.august

Põhivara arvestus. Materiaalse põhivara liigid ja soetamise eriviisid (ost, vahetus, aktsiate emiteerimine). Materiaalse põhivara amortisatsioonimeetodid (lineaarne, kahekordselt alaneva jäägi meetod, tegevusmahule põhinev meetod). Materiaalse põhivaraga seotud täiendavate kulutuste (hooldus, remont, parendus) kajastamine. Materiaalse põhivara mahakandmine. Loodusvarade ja depletsiooni arvestus. Immateriaalse põhivara liigid ja arvestus. Immateriaalse põhivara amortisatsioon. Pikaajalised finantsinvesteeringud: olemus ja liigitamine. Finantsinvesteeringute esmane arvelevõtmine, edasine kajastamine (õiglase väärtuse ehk reaalväärtuse meetod ja amortiseeritud soetusmaksumuse meetod) ja kajastamise lõpetamine.

Rentimise kontseptuaalsed alused. Rentimise arvestus rendilevõtja seisukohalt: kasutus- ja kapitaalrentimine (kapitalirent), nende võrdlus. Rentimise arvestus rendileandja seisukohalt: kasutus- ja otsene finantseerimisrentimine. Rentimise täiendavad arvestusalased probleemid: lõpetamismaksumus, müügi-tüüpi rentimine, tagasirentimisega müügitehing.

04.september

Lühiajalised kohustised (lühikohustised): maksta olevad arved, laenud, tulevaste perioodide tulud. Palga ja puhkusetasu arvestus. Eraldiste moodustamine.

Pikaajalised kohustised: vekslid, võlakirjad, laenud. Pikaajaliste laenude ja kaubavekslite arvestus. Võlakirjade arvestus.

Omakapital. Osakapital ja aktsiakapital. Eelisaktsiad ja lihtaktsiad. Nimiväärtus ja ülekurss (üleväärtus). Aktsiate emiteerimine märkimisega ja ilma märkimiseta. Mitterahaline sissemakse aktsiakapitali/osakapitali. Aktsiate arvestus. Tagasiostetud omaaktsiad ja oma osad, nende arvestuse meetodid (nimiväärtuse meetod, soetushinna meetod). Dividendid: rahadividend, aktsiadividend (fondiemissioon). Dividendide arvestus. Jaotamata kasumi arvestus. Reservide arvestus. Laenude konverteerimine omakapitaliks.

11.september

Müügitulu kajastamise tingimused. Müügitulu kajastamine müügihetkel ja müügitulu kajastamise erijuhud (valmidusastme meetod).

Raamatupidamise aastaaruanne: raamatupidamisbilanss, kasumiaruanne, rahakäibe aruanne (rahavoogude aruanne), omakapitali muutumise aruanne, aastaaruande lisad.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad