Riik hüvitab kasutamata jäänud erastamisväärtpaberid ka juriidilistele isikutele

Praeguseks, kui erastamisväärtpaberite (EVP) hüvitamise taotlemise tähtajani on jäänud ainult kaks kuud, on avalduse esitanud vaid 27 juriidilist isikut, kes on taotlenud hüvitist poole miljoni krooni ulatuses. Kokku on rahandusministeeriumi andmetel õigus hüvitist saada 2024 juriidilisel isikul, kelle arvetel on hetkel 7,57 miljoni krooni ulatuses EVP-sid.

Selleks, et kasutamata jäänud EVPde eest hüvitist saada, tuleb juriidilistel isikutel pöörduda hiljemalt 2. juulil 2007 panka, kus asub nende EVP-arve. Teenustasu avalduse esitamise ja hüvitise väljamaksmise korraldamise eest on 50 krooni, hüvitise välispanka kandmisel lisandub täiendav ülekandekulu, mis arvatakse maha hüvitise summast.

Peale 2. juulit 2007 ei ole enam võimalik EVPde hüvitamist taotleda.

Informatsiooni oma firma EVP-jäägi kohta saate küsida infotelefonilt 6 715 190. Kui ettevõte oli enne äriregistrisse kandmist registreeritud ettevõtteregistris, võib EVP-arve numbriks olla vana ettevõtteregistri kood. Seega on võimalik, et pank ei leia teie EVP-arvet praeguse äriregistri koodiga, eriti juhul, kui ka firma nimi on muutunud. Soovitame erastamisväärtpaberite keskregistrist või pangast küsida infot ka nende juriidiliste isikute kohta, mille õigusjärglane te olete. Võimalik, et peale erastamist jäi EVP-arvele märkimisväärne summa, mille riik hüvitab järgnevatel aastatel kursiga üks kroon ühe EVP kohta.

On tulnud ette päris mitmeid juhtumeid, kus inimesed usuvad, et nende EVP-d läksid näiteks Maapanga pankroti tõttu kaduma. Ka ei tea paljud, kelle EVP-arved asusid EVEA pangas, et nende arved ootavad taasavamist väärtpaberite keskregistris. Kõik EVP-arved on alles ning riik hüvitab kasutamata jäänud väärtpaberid kõigile, kelle arvel üle 250 krooni väärtuses EVP-sid ning kes esitavad avalduse enne 2. juulit.

Riik hüvitab ainult erastamise õigustatud subjektide EVP-arvetele jäänud erastamisväärtpaberid. Erastamise õigustatud subjektiks saab olla füüsiline isik või eraõiguslik juriidiline isik, välja arvatud äriühing, milles Eesti riigile või kohalikele omavalitsusüksustele kuulub vahetult või teiste isikute kaudu kokku üle 1/3 aktsiate või osadega määratud häältest. Riigi- ja kohaliku omavalitusasutuste EVP-arvetele kantud erastamisväärtpaberid ei kuulu hüvitamisele.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

TAAVI PALK – parim valik kõigile palgaarvestajaile

Töötasude arvutamist ja maksustamist puudutava seadusandluse igaaastane muutumine ja uute peensuste jätkuv lisandumine on palgaarvestusest teinud ühe komplitseerituma valdkonna finantsarvestuses.

Kiire ja lihtne aruandlus ja palgaarvestus

Raamatupidamistarkvaraga AccountStudio muudad aruannete koostamise ja palkade arvestamise kordades lihtsamaks ja kiiremaks.

Valdkonna tööpakkumised

Maxima otsib FINANTSANALÜÜTIKUT

Maxima Eesti OÜ

22. detsember 2017

Taxify is looking for an ACCOUNTANT

Taxify OÜ

17. detsember 2017

Uudised

Tööriistad