Autor: Raamatupidaja.ee • 24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vabaühenduste fondi vahendusasutuseks saab Avatud Eesti Fond

Esmaspäeval, 23. aprillil kinnitas rahandusminister vabaühenduste fondi vahendusasutuse leidmiseks korraldatud riigihanke võitja. Islandi, Lichtensteini ja Norra toetust Eesti kodanikuühendusele hakkab vahendama Avatud Eesti Fond.

Hanke eesmärgiks oli leida Euroopa majanduspiirkonna (EMP) ja Norra finantsmehhanismide alla kuuluvale vabaühenduste fondile vahendusasutus, mis hakkab tegelema toetusraha jaotamisega avalikes huvides tegutsevatele Eesti mittetulundusühingutele ja sihtasutustele. Vahendusasutuse ko konkursil osutus parimaks Avatud Eesti Fond i pakkumine.

Vabaühenduste fondi kaudu toetatavad Norra, Island ja Liechtenstein kodanikuühiskonna organisatsioonide osalemist majanduslike ja sotsiaalsete erinevuste vähendamises Euroopa majanduspiirkonnas. Fond kuulub Norra ja EMP finantsmehhanismide hulka ning moodustab nende kaudu Eestisse tulevast rahast 7 protsenti ehk ligi 36,5 miljonit krooni, mida saab kasutada Eesti kodanikuühiskonna edendamisel.

Norra ja EMP finantsmehhanismide eesmärgiks on aidata investeeringu- ja arendusprojektide rahastamisega kaasa sotsiaalsete ja majanduslike erinevuste vähendamisele laienenud Euroopa majanduspiirkonnas ning toetada EL-i uute liikmesriikide püüdlusi täisosaluse saavutamiseks laienenud siseturul.

Järgmise etapina peavad ka doonorriigid Avatud Eesti Fondi vahendusasutusena heaks kiitma.

Täpsemat info Norra ja EMP finantsmehhanismide ning vabaühenduste fondi kohta võib leida internetiaadressilt www.fin.ee/eeagrants.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700