Autor: Raamatupidaja.ee • 9. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esita oma majandusaasta aruanne elektrooniliselt

Kõik majandusaasta aruande esitamiseks kohustatud ettevõtjad ja sihtasutused peavad aruande lihtärakirja esitama kohtu registriosakonnale kuue kuu jooksul arvates majandusaasta lõpust. Nende puhul, kelle majandusaasta langeb kokku kalendriaastaga, loetakse 30. juunil esitatud aruanne veel õigeaegselt esitatuks.

Majandusaasta aruande võib esitada elektrooniliselt, registriosakonnas kohapeal või saata tavapostiga. Alates käesolevast aastast on aruande esitamisel väikeseid muudatusi. Kui aruanne esitatakse registriosakonnas kohapeal, peab kantselei sekretär andma vastu aruande esitamist tõendava dokumendi. Selle dokumendiga saab hiljem vajadusel tõendada, millal aruanne on registrit pidavale kohtule esitatud. Kõik Harju Maakohtu registripiirkonda kuuluvad ettevõtjad peaksid aga teadma, et käesolevast aastast ei saa enam oma aruannet jätta registriosakonnas aruannete kogumiseks ettenähtud postkasti, aruanne tuleb registriosakonda tuues anda vastuvõtusekretärile.

Et vältida aruande esitamise viimastel päevadel registriosakonnas järjekorras seismist, soovitame oma majandusaasta aruande esitada Interneti teel aadressi https://ekanded.eer.ee/ kaudu. Elektrooniliselt saab aruannet esitada kas end läbi Internetipanga autentides või siis digitaalallkirjastatult. Aruande elektroonilise esitamise boonuseks on see, et aruande edastamiseks on vaja vaid ühe juhatuse liikme, täisosaniku, likvideerija või pankrotihalduri elektroonilist kinnitust. Kui aruanne on auditeeritud, lisab aruandele oma elektroonilise kinnituse ka audiitor. Täpseid juhiseid ja infot majandusaasta aruande elektroonilise esitamise kohta leiab aadressilt https://ekanded.eer.ee/.

Need, kes aruannet õigeaegselt ei esita, peavad arvestama sellega, et registrit pidaval kohtul on õigus trahvida aruande õigeaegse esitamata jätmise eest ilma hoiatamata. Trahvida võib nii ettevõtet kui kõiki juhatuse liikmeid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700