Raamatupidaja.net pakub raamatupidamist ka välismaa klientidele

Domeen raamatupidaja.net kuulub ettevõttele EPC Finance OÜ, mis asutati 2003. aasta lõpus, räägib osaühingu juht Raido Valdre, kelle sõnul ettevõtte aktiivsem ja edukam tegevus sai hoo sisse siiski alles 2005. aastal.

Täna oleme jätkuvalt arenguteel, kasvatades pidevalt kliendibaasi. Samas positsioneerime ennast nüüd ja ka tulevikus väikeettevõttena, mille üks tugevus on kiire kohanemine turu ja kliendi vajadustega.“

Sealhulgas ei ole raamatupidaja.neti klientuur mitte ainult kodumaine, oma ettevõtetele tellivad raamatupidamist EPC Finance OÜ-lt ka soomlased ning ettevõtted, kus on näiteks leedu või ka itaalia päritolu juhtkond.

Raido Valdre, mis oli alguses EPC Finance asutamise eesmärk?

Ettevõtte asutamisel oli eesmärgiks pakkuda kvaliteetset ja professionaalset raamatupidamisteenust selle kõige laiemas mõistes, ehk alates ettevõtte asutamisest, muudatustest äriregistris ning lõpetades ettevõtte administreerimisteenuste pakkumisega. Samuti oli eesmärk läheneda igale kliendile personaalselt ning pakkuda innovatiivseid lahendusi eelkõige infotehnoloogia mõistes. Ning loomulikult tegutseda seejuures kasumlikult.“

Kas need eesmärgid on realiseerunud?

Need eesmärgid on täitunud, olgugi et suurema osa käibest moodustab klassikaline raamatupidamisteenus ning seda ka kliendid kõige enam vajavad ja soovivad.“

Mis on teie meelest teie firma puhul eriline või teistmoodi?

Pakume soovijatele raamatupidamisteenust reaalajas ehk online. Klientidel on võimalus kasutada raamatupidamistarkvara, millele on ligipääs suvalise arvuti suvalisest internetibrauserist. Ja seda ilma igasuguse lisatasuta. Isegi vastupidi – kliendil on võimalik sisestada oma tehingud raamatupidamisregistritesse oma jõududega, saavutades sellega teenuse soodsama hinna ning jooksva ülevaate finantsnäitajatest.“

Mida veel võiksite oma firma puhul eraldi esile tõsta?
„Samuti on meie spetsialiteediks kujunenud Eesti ettevõtted, milledel on välismaalastest omanikud ning juhtkond. Seega on meie kliendid vägagi erinevatest rahvustest – soome, leedu, itaalia, inglismaa jne.“

Millise suurusega on firmad, kellele pakuta raamatupidamisteenust? Kas ka FIE-dele? Suurtele või väiksematele ettevõtetele?

Kedagi me ukselt tagasi ei saada, kuigi enamasti oleme spetsialiseerunud äriettevõtetele ning mittetulundusühingutele (v.a. korteriühistud). Eelkõige vajavad raamatupidamisteenust väikefirmad ja keskmised ettevõtted, sest suurettevõtetel on tihti otstarbekam palgata ise finantstöötajad. Keskmiste ja suuremate ettevõtete puhul on kasvav turg nn pearaamatupidaja teenus, kus ostetakse sisse pearaamatupidaja ja finantsjuhu kompetentsi ning kuna seda ei vajata viis päeva nädalas, võib see tulla oluliselt soodsam palgatööjõust.”

Mille järgi kujundate oma büroos hinnakirja ja raamatupidamisteenusehinda?

"Kliendi jaoks kujuneb hinnakiri algdokumentide arvust lähtudes. Samas üritame alati olla paindlikud ning kujundada hind vastavalt kliendi soovidele ja vajadustele läbirääkimiste käigus. Mis puudutab seda poolt, kuidas me ise hinda kujundame ja kalkuleerime, siis alusena on ikkagi konkreetsete protseduuride ja transaktsioonide tegemisele kuluv aeg."

Kui kallis on teilt nii-öelda sisse osta nt pearaamatupidaja? Kas sellisel juhul keskendub vaid üks teie töötaja ühe ettevõtte äritegevusele?

"Sellisel juhul rakendub reeglina tunnihind. Konkreetset hinda ei ole võimalik välja tuua, see sõltub kliendi vajadustest, ettevõtte töökorraldusest, suurusest jne. Ei, üks töötaja ei keskendu vaid ühele ettevõttele. Sellisel juhul ei oleks hind kliendi jaoks kuigi atraktiivne."

On teie ettevõttes vahel juhtunud ka apsakaid klientide raamatupidamisega? Midagi naljakat näiteks?

"Apsakaid üritame vältida protseduuride ja kontrollsüsteemide abil. Eks kes teeb, sel juhtub, aga midagi väga naljakat või suurt apsakat ei ole küll välja tuua."

Mis on parim kompliment, mille olete saanud oma kliendilt?

"Hindan selliseid komplimente, kui klient avaldab soovi boonusena täiendavalt tasuda näiteks ühe kuu teenuse maksumuse. See näitab, et ta on tööga rahul ja tal on tõsi taga. Seda ikka vahel juhtub. Harva, aga siiski."

Räägime natuke ka teie tööst. Mida hõlmab raamatupidaja.neti juhi töö?

"Minu töö algab ettevõtte juhtimisest ja lõpeb igapäevatööga teenuse osutamisel või siis vastupidi. Reeglina siiski on minu ülesanded suhete hoidmine klientidega, konsulteerimine ja juhendamine. Samuti aastaaruannete koostamine ja muu aruandlus."

Kas te olite ka see inimene, kes ettevõtte asutas?

"Olin ettevõtte asutamise juures ning tegelenud juhtimisega asutamisest alates."

 

Ja hetkel teete ka ise raamatupidamist?

"Jah, ikka. Raamatupidamine on muidugi väga lai mõiste, rohkem tegelen nii öelda otsade kokku tõmbamisega - aastaaruannete ning deklaratsioonide koostamisega."

Mida teie töö teile ennekõike kingib?

"Ennekõike väga erinevaid situatsioone ja pidevat lahenduste otsimist erinevatele probleemidele. Seetõttu puudub ka rutiin. Samas ei arva ma, et raamatupidaja töö oleks rohkem rutiinne kui mõni teine töö. Tänapäeval on raamatupidamine selgelt erinev sellest, mis oli paarkümmend aastat tagasi. Tihti on inimesed stampides kinni ja arvavad, et raamatupidamine tähendab vaid arvude kokku liitmist. Raamatupidaja puhul on ausse tõusnud sellised omadused nagu lai silmaring, analüüsivõime, meeskonnatöö oskus, hea suhtlemisoskus, kiire mõtlemine, loovus - mida varasemalt kuigi olulistena ei nähtud."

Osale arutelus

  • Aive Antsov

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Merit Aktiva

Merit Aktiva on lihtne ja mugav pilvepõhine raamatupidamisprogramm, mis sobib nii proffidele kui algajatele. Uued kaasaegsed võimalused ja paljude tegevuste automatiseerimine hoiavad kokku aega ning teevad töö lihtsaks.

Valdkonna tööpakkumised

MERKO otsib raamatupidamise osakonda RAAMATUPIDAJAT

Merko Ehitus Eesti AS

18. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad