Intervjuu Tallinna Keraamikatehase müügiesindaja Merike Reemiga

Tallinna Keraamikatehase müügi ja turunduse poolega tegeleb Merike Reemi, kelle tööks on Keraamikatehase omatoodangu müük nii kodumaa kui ka välismaa klientidele. Samuti tegeleb Merike uute kliente leidmisega.

„Tegelen põhiliselt HoReCa sektoriga – koostöös kliendiga ja meie peakunstnikuga töötame välja kliendi interjöörile sobiva kujundusega sööginõud, mis rõhutavad nende isikupära ja aitavad eristuda konkurentidest,” tutvustab Merike veelgi lähemalt oma tööd. „Osaliselt tegelen ka firmakinkide (eritellimuste) müügiga. Need on tooted, millele kas maalitakse firma logo või firmat iseloomustav pilt või trükitakse juba valmis keraamilisele tootele firma logo. Siis lisaks müügitööle saab tegeleda ka tootearendusega.”

Mis kell algab tavaliselt müügitöötaja tööpäev? Kas varem kui teistel tehasetöötajatel?

„Minu tööpäev kontoris algab tavaliselt 8.30 ajal, tootmine alustab 7.00- 8.00 paiku. Tööpäev lõpeb 17.00 paiku, kuid telefonitsi olen kätte saadav ka muul ajal.”

Millega teie asutus tegeleb? On ju iseenesest tegu väga eaka asutusega?

„Tallinna Keraamikatehas on pika ajalooga tehas - asutamisajaks võib pidada 1934. aastat, mil Koplisse loodi tellisetehas, kus kohapeal kaevandatud punasest savist toodeti peamiselt ehituskeraamikat - tuntuimad tooted olid põranda- ja seinaplaadid ning shamottkivid. 1950.-ndatel aastatel hakati lisaks ehituskeraamikale tootma ka tarbe- ja dekoratiivkeraamikat.”

Kuna sai tehasest just Tallinna Keraamikatehas?

„Oma praegust nime kannab Tallinna Keraamikatehas AS alates 2000. aasta aprillist. Kõige suurem läbiviidud muudatus oli tooraine vahetamine, mis võimaldas astuda uuele kvalitatiivsele tasemele - punasest savist toodete tootmiselt mindi üle valge kivimassi kasutamisele ning seoses sellega suunati põhirõhk kvaliteetse tarbekeraamika tootmisele.”

Kuidas iseloomustada Keraamikatehast tänases päevas?

„Täna võib julgelt öelda, et Tallinna Keraamikatehas on eestimaise käsitsi valmistatud ja -maalitud keraamika seeriatootmise lipulaev. Toodame peamiselt tarbekeraamikat, kuid tehase disainerid ja teostajad leiavad parima keraamilise lahenduse kõigile, kes otsivad ärikingitust, suveniiri või unikaalset meenet. Allhankena valmistame keraamilisi detaile ja tarbenõusid ka Arabia, Höganäs`e, Röstrandi ning Guldkrokeni keraamikatööstustele. Meie põhitoodangus on ligi poolsada erinevat vormikuju ja üle viiekümne maalingu-dekoori, vastavad omadustelt kaasaegse tarbija kõrgetele nõudmistele – tarbenõud on vastupidavad, kuumus- ja mikrolainekindlad, nõudepesumasinas pestavad.”

Kui suur on tehase toodangust eritellimuse osakaal?

„Eritellimuste osakaal Tallinna Keraamikatehase toodangust on märkimisväärne - meie valmistatud serviisidelt naudivad head-paremat enam kui 40-e Ho-Re-Ca ettevõtte kliendid, samuti era- ja riikliku sektori ettevõtete töötajad ning kliendid- külalised. 2005 a. aprillis nimetati Tallinna Keraamikatehase toodang KLAR keraamikaks – selle kaubamärgi all turustame kogu Keraamikatehase omatoodangut.”

Teie asutus müüb tooteid ka välismaale. Ja välismaa müügitööga tegelete ka teie?

„Oleme leidnud oma käsimaalitud toidunõudega tee nii kohalike inimeste südamesse kui ka välismaa turgudele. Kuna lisaks eesti keelele valdan soome, rootsi, inglise ja vene keelt, tegelen oma sektori välismaa klientidega ise, suheldes nendega nende enda emakeeles – nii on klientidel kergem suhelda ja ka suurem kindlustunne – ei teki keelebarjääri ja asjad saavad kiiremini aetud.”

Kuidas on korraldatud teie asutuse raamatupidamine? Kui palju raamatupidajaid teil töötab?

„Tallinna Keraamikatehases töötab üks raamatupidaja, raamatupidamine on korraldatud nagu igas teiseski ettevõttes – täpsemat informatsiooni töö sisu ja korralduse kohta ei oska isiklikult anda.”

Ometi - kas ka te ise puutute oma töös kokku raamatupidamisega? Ja kui palju?

„Raamatupidamisega ja raamatupidajaga puutun kokku iga päev – on ju vajalik igapäevane informatsioon klientidelt laekumiste ning deebitoride kohta.”

Mida armastate oma ameti juures kõige enam?

„Müügitöö meeldib sellepärast, et mulle meeldib asju korraldada, inimesi aidata ja inimestega suhelda, samuti ka loominguline moment töös – müügitöö ju kahtlemata on loominguline töö – saab rakendada oma mõtteid ja oskusi- kogemusi uute toodete väljatöötamisel. Rõõmu pakub võimalus inimestele kasulik olla neile vajalikku toodet arendades/pakkudes. Samuti valmistab rõõmu õnnelik ja rahulolev klient, kes teatab, et meie valmistatud toode talle meeldib ja ta on sellega rahul. See loob hea ja pikaajalise sõbraliku koostöö ning ka järjepidevuse, et klient pöördub jälle kord meie poole tagasi.”

Kas vahel on teil ka probleeme ja muresid - kuidas siis probleeme lahendate?

„Eks probleeme ja muresid tekib igaühel – oleks ka imelik ja igav kui neid ei oleks, sest just raskused on need, mis arendavad ja uusi väljakutseid pakuvad. Probleemidest tuleb omavahel rääkida ning olla neist üle ja mitte ennem alla anda kui on leitud parim võimalik lahendus – „kui enam kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab!“ - siis on ka vähem (suuri) muresid ja stressi.”

Mida võiks teile soovida tulevikuks? Mis oleks teie soov kuldkalakeselt?

„Kuldkalakeselt sooviks... aga vist ju ainult kolm soovi ta täitiski... Esimesena - palju tööd, teisena - häid ideid ja kolmandana - ikka ja rohkem rahulolevaid kliente ning head koostööd!”


Osale arutelus

  • Aive Antsov

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad