28. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus nimetas ametisse riigihangete vaidlustuskomisjoni

Tänasel istungil nimetas valitsus ametisse riigihangete vaidlustuskomisjoni, mis hakkavad alates maikuust lahendama riigihangete vaidlustusi. Komisjon luuakse seoses 1. mail jõustuva uue riigihangete seadusega ja selle koosseisu kuuluvad komisjoni juht, praegune majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taivo Kivistik, Ulvi Reimets, Angelika Timusk ja Veiko Vaske.

Loodav komisjon hakkab tegutsema riigihangete ameti juures, ent selle liikmed on tööalaselt sõltumatud. Komisjoni ülesandeks on riigihangete korraldamisega seotud vaidlustuste lahendamine , millega seni on tegelenud riigihangete amet. Vaidlustuskomisjon see asendab riigihankealastes vaidlustes sisuliselt esimese astme halduskohut ning selle otsuse saab edasi kaevata ringkonnakohtusse.

"Uus seadus muudab hankemenetluse korraldamise reeglid ning ka hangete vaidlustamise senisest selgemaks, paindlikumaks ja läbipaistvamaks," kommenteeris uue seaduse alusel loodud komisjoni tegevuse aluseid rahandusminister Aivar Sõerd. "Usun, et oleme teinud hea valiku ning loodav komisjon annab võimaluse vaidlustuste efektiivsemaks lahendamiseks. Komisjon on saanud ka hea juhi - Taivo Kivistik on tunnustatud jurist, kes omab ka laialdast juhtimiskogemust majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantslerina."

Vaidlustuskomisjoni kompetentsuse ja usaldusväärsuse tagamiseks peavad selle liikmed vastama kohtunikele esitatud kvalifikatsiooni- ja usaldatavusnõuetele.

Valitsus nimetab komisjoni liikmed viieks aastaks ametisse rahandusministri ettepanekul. Ametisse nimetatud valis hulga taotlejate seast välja rahandusministeeriumi moodustatud komisjon.

Autor: KPMG Baltics AS

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700