Autor: Raamatupidaja.ee • 22. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksu- ja Tolliamet alustas tulumaksu tagastusi

Maksu- ja Tolliamet alustas enammakstud tulumaksu tagastusi. Kokku on 22. ja 23. veebruaril kavas tagastada ligikaudu 400 miljonit krooni.

Täna, 22. veebruaril tagastatakse tulumaks 90 662 isikule summas 290 miljonit krooni.

14. veebruaril esitati ligi 22 tuhat tuludeklaratsiooni, mille alusel kuulub tagasimaksmisele 76,4 miljonit krooni. 15. veebruaril esitati ligi 86 tuhat tuludeklaratsiooni, mille alusel kuulub tagastamisele 267 miljonit krooni.

Seoses väga suure deklareerijate hulgaga esimestel päevadel palub amet klientidelt mõistvat suhtumist, kuna suure hulga andmete töötlemine ja ülekannete tegemine tulumaksu tagastamiseks võib võtta tavapärasest veidi kauem aega. Palume kõigil klientidel pärast tuludeklaratsiooni esitamist jälgida informatsiooni e-maksuametis oma tulude deklareerimise infoleheküljel. Kui seal on teade, et enammakstud tulumaks kuulub tagastamisele, kannab Maksu- ja Tolliamet summa üle esimesel võimalusel.

Üldreeglina tagastatakse enammakstud tulumaks maksumaksja tuludeklaratsioonis märgitud pangakontole 5 tööpäeva jooksul pärast deklaratsiooni esitamist , kui e-maksuameti kaudu esitatud deklaratsioon ei vaja esmase kontrollimise tulemusena lisakontrolli.

Maksu- ja Tolliamet kontrollib 2006. aastal eluasemelaenu võtnud isikute tuludeklaratsioone, eesmärgiga tagada tasutud laenuintresside õigesti deklareerimine kohe esimesel laenu deklareerimise aastal. Sellega seoses 2006. aastal eluasemelaenu võtnud isikud viie tööpäevaga enammakstud tulumaksu tagasi ei saa, palume klientidel pärast tuludeklaratsiooni esitamist jälgida informatsiooni e-maksuametis tulude deklareerimise infoleheküljel.

Tulude deklareerimist puudutavat infot ja abi saab kella 08.00 - 20.00 helistades infotelefonile 1811. Samuti saab abi maksuhalduri koduleheküljelt www.emta.ee ning Maksu- ja Tolliameti piirkondlikest teenindusbüroodest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700