29. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuendused Raamatupidaja.ee portaalis

2006. aasta sügisel Raamatupidaja.ee meeskonnas toimunud muudatused tõid uuendustuuled ka portaali. Oleme tegutsenud veebilehe mugavamaks ja lihtsamaks muutumise nimel, otsinud uusi võimalusi külastaja köitmiseks ja kasulike rubriikide loomiseks. Muutunud on üksjagu. Tähtsamast väärib nimetamist:

Kujundus
Tõime varem avalehe allosas asunud sisukorra küljemenüüsse, et see portaalis liikudes alati mugavalt käepärast oleks. Töövahendite tarvis broneerimise päisemenüü: nüüd on kalkulaatorid, blanketid, inglise-eesti-inglise sõnastikud, seadused, Internetipangad, kalender ja vajalikud viidad alati silmade kõrgusel olemas.Hoia portaalil silma peal: mõned disainiuuendused on alles ees!
Sisu ja struktuur
Vaatasime kriitilise pilguga üle kõik artiklid: liigutasime need sobivatesse teemakaustadesse, kustutasime topeltkuvamised, küljendasime, parandasime/kustutasime vananenud linke, reastasime kronoloogilises järjekorras, panime selgemad pealkirjad.Jätsime varasema mitmekümne teemakausta asemel 7 peateemat (koos mõnede alateemadega):raamatupidaminemaksudtööõigussotsiaalkindlustusvariauudisedvõta vabalt
Töövahendid
Kalkulaatorite alt leiad nüüd üle 30 erineva kalkulaatori palga arvestamiseks, mõõtühikute teisendamiseks, odava telefonipaketi ja IBAN numbri leidmiseks, laenumakse arvutamiseks jpm.Blankettide alt saad endale tellida kogumiku raamatupidamises vajaminevatest dokumentidest.Inglise-Eesti sõnastikust on abi eelkõige raamatupidamistekstide tõlkimisel.Seaduste rubriigis on rida enamkasutatavaid õigusakte, mis avanevad nüüd samas portaalis Riigi Teataja abil: ei mingeid pop-up aknaid ega vananenud tekste, kõik aktid uuenevad vastavalt nende muutmisele. Samas saad kasutada ka Riigi Teataja otsingut.Pankade lehel leiad otseteed kõigi üheksa Internetipanga keskkondadesse.Kalendris on kirjas tähtsamad maksutähtajad, igakuine tööpäevade ja -tundide arv, riigipühad jm.Viitade alla oleme kogunenud linke teistele Interneti lehekülgedele, mida raamatupidaja töös võib vaja minna: riigiasutused, teabeotsing, valuutakursid, blankettide näidised jpm.
Mitmesugust
Koolituskalendrile lisandus nimekiri koolidest, kus raamatupidamist õppida saab koos õppetingimuste lühitutvustuse, kontaktandmete ja fotoga.Tööpakkumiste lehele on koondatud raamatupidajate tööpakkumised suurtest tööpakkumiste keskkondadest: CV Keskus, Hyppelaud, Vakants, lisandumas on CV-Online ja JobContactor. Ära kuluta aega erinevatest portaalidest töö otsimisele, vaata seda lehte - siin on sama teave ühes kohas koos.Tarkvara lehele on jätkuvalt lisandumas erinevate majandustarkvarade võrdlus: mitte tavalised reklaamtekstid, vaid lühikesed ja lihtsad kokkuvõtted.Erialakirjanduse rubriiki lisandub lähipäevil terve raamatukogu! Tuleb: nimekiri raamatupidamis-, maksu-, tööõiguskirjandusest, kõigi trükiste sisukokkuvõtted ja isegi tellimissüsteem, et huvitava raamatu enda riiulisse saaksid. Kas küsime suuremat hinda kui Interneti raamatupood? Ei.Konverentside all on kõigi möödunud konverentside materjalid mugavalt koos.

Autor: Maria Kupinskaja

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700