Vastab Kalle Sõber

Kes
ma olen?

Tööalaselt olen aastast 1994 tegelenud ühe ja sama asjaga - loonud ja juurutanud ettevõtete tarkvaralahendusi. Ametlik haridus on ettevõttemajanduse alane, kuid olen juba kooliajast peale iseseisvalt õppinud kõike arvutite, andmebaaside ja programmeerimisega seonduvat. Aja jooksul on tulnud kokku puutuda päris paljude erinevate ettevõtete, nende vajaduste ja spetsiifikaga, suhelda erinevate inimestega, nii et kogemustepagas on meeldivalt kirju. Viimasel ajal olen rohkem kokku puutunud tootmisvaldkonna ettevõtetega. Praegune tööandja on Columbus IT Partner Eesti AS, kus töötan süsteemi konsultandina.

Mida tähendab minu jaoks raamatupidamine/raamatupidaja?

Kitsalt võttes võib raamatupidamise all mõista organisatsiooni finantstoimingute, -seisundi ja -tulemuste korrektset kajastamist. Rääkides raamatupidaja kohast organisatsioonis, ei saa üldjuhul nii lihtsalt mõelda. Lisaks raamatupidamisele on tavaliselt raamatupidajal kanda ka teisi rolle organisatsiooni tegevuse jälgimisel ja juhtimisel, nt sisekontroll, juhtimisarvestus – väiksemas organisatsioonis on raamatupidaja tihti siduv lüli erinevate tegevuste vahel. Raamatupidamisse koondub ju suur osa ettevõtte infovoogudest.

Millised on need väärtused, mis annavad minu elule suuna?

Üldiselt öeldes: tahan pidevalt tunda, et olen midagi saavutanud, arenenud, edasi liikunud. Nii isiklikus elus kui tööalaselt. Töö osas olen kõige õnnelikum selle üle, et mul on juba pikka aega olnud võimalus teha huvitavat ja mitmekesist tööd, mille tulemusi tööandjad ja kliendid on hinnanud. Isiklikus elus olen kõige uhkem oma perekonna ja kahe lapse üle.

Sinuga, hea konverentsil osaleja, tahan jagada mõtet infotehnoloogia kasutamisest organisatsioonis:

Kõigepealt peab olema selgeks mõeldud, missugust teavet on tarvis omada ja töödelda ning mis kasu sellest saadakse. Infotehnoloogia on vaid vahend nende eesmärkide saavutamiseks. Lahendused ei peitu mitte arvutites, vaid inimestes.


Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad