Vastab Rita Ilisson

Kes
ma olen?

Olen eestlane, kes sündis New Yorgis 24. veebruaril 1954.
Minu vanemad olid eestlased ja kodus räägiti eesti keelt. New Yorgis tegelesin amatöörina teatri, tantsu, muusika ja poliitikaga. Võtsin osa BATUNi (Baltic Appeal to the United Nations) tegevusest.

Eesti on alati olnud minu isade maa ja minu laste tulevik - “the land of my fathers and the future of my children”. Mulle on oluline, et Eesti oleks ja jääks riigiks, kus kõigil on hea elada, kasvatada oma lapsi demokraatlikus vaimus ja parandada seaduskuulelikult oma elu kvaliteeti.

Abiellusin noorelt saarlasega – Urmas Suiga, kellega sain poja.

York Ülikoolis Torontos omistati mulle majandusteadlase kraad, pärast mida kolisin Stockholmi ja hakkasin õpetama rahandust, raamatupidamist, mikro- ja makroökonoomikat. Stockholmis kohtusin soomlase – Ilkka Heikkiläga, kellega sündis meil 4 last ja me töötasime temaga koos kuni tema surmani 2001. aastal.

1993. aastal nimetas Eesti Vabariigi Valitsus mind EV Raamatupidamistoimkonna esimeheks. Tollal väljatöötatud strateegia eesmärgiks oli lähtuda IASist ja tänu sellele olime siis ja oleme ka nüüd Euroopast ees.

2001-2005. aastal olin Rahvusvahelise Raamatupidamise Toimkonna Nõuandva Kogu liige.
Nüüd töötan Moldovas aitamaks neil kooskõlastada oma seadused acquis communitare-iga.

Kui mul oleks enam aega pühendaksin rohkem aega lastele. Pööraksin enam tähelepanu veeohutuse õpetamisele meie järeltulevale põlvele. Mereriigina on oluline, et Eesti elanikud oleksid veeohutuse suhtes enam teadlikud.

Mida tähendab minu jaoks raamatupidamine/raamatupidaja?

Raamatupidaja kvalifikatsioon peaks olema ühtlustatud IFACi poolt tunnustatud ettevalmistusega. Pearaamatupidaja peab olema enam kui arveametnik ning teadma enam kui pelgalt raamatupidamise ja maksunduse põhitõed. Pearaamatupidaja ettevalmistus ei peaks jääma kuidagi alla audiitorilt nõutavale ettevalmistusele. Sarnaselt IFACi poolt sissetoodud mõistele PAIB (Public Accountant in Business) võiks ka Eestis luua analoogse mõiste näiteks aruandluse eest vastutav isik, nagu Rootsis - redovisnings ansvarig. Hetkel toimiv kutsekvalifikatsioonisüsteem ei ole piisav tagamaks ühtlast ettevalmistust. Samuti peaksid nii eksamiküsimused kui ka vastused olema pärast eksami toimumist avalikud.

Millised on need väärtused, mis annavad minu elule suuna?

Minu jaoks on olulisim inimeste sisemine intelligents ning loodan, et inimesed suudavad nüüd ja edaspidi käituda väärikalt nii enda kui teiste suhtes.

Sinule, hea konverentsil osaleja, tahan soovida jätkuvat tarkust, mõistmist ja tasakaalukust! Samuti põhjendatud enesekindlust kuna oma oskuste ja teadmiste osas ei jää me kuidagi alla teiste riikide spetsialistidele. Neid väärtusi tuleb hoida ja nende üle uhke olla.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad